Wandelingen en Fietstochten

Wandelingen en Fietstochten

BOS+ stippelde heel wat wandelingen voor jou uit. De meeste vind je  terug op RouteYou. Daar verzamelden we ook enkele fietstochten die je in en langs bossen leiden.

Onze routes zijn met zorg uitgestippeld, maar het is altijd mogelijk dat er iets verandert aan de wegen en paden van onze wandelingen. Als u iets aantreft dat niet langer klopt, dan zouden we het zeer appreciëren mocht u ons dat laten weten via info@bosplus.be, dan zetten wij dit zo snel mogelijk recht. Alvast bedankt.


(Te) Gekke Bomenwandelingen

Ga met het gezin op ontdekkingstocht doorheen de stad en ontdek een bos aan leuke weetjes. Met interessante bomen, mysterieuze legenden en ongeziene groene plekjes in de stad ben je zoet voor een wandeling van zo'n twee uur. Want net als de torens, kathedralen en monumenten hebben bomen bijzondere verhalen te vertellen... Er zijn (Te) Gekke Bomenwandelingen in deze steden:

de 'sjùnste' bomen van Hoeselt

Het burgercollectief 'De Sjùnste' verzamelde in 2019 de mooiste bomen van Hoeselt. Iedereen kon zijn/haar mooiste boom (met verhaal) inzenden. Dit werd een groot succes en een deskundige jury heeft de mooiste verhalen en opmerkelijkste bomen eruit geselecteerd. Deze zijn gebundeld in een mooi boekje waarin de ingezonden foto's, bomen, verhalen en kaarten terug te vinden zijn.

Deze boekjes zijn tot op heden nog terug te vinden bij de toeristische dienst, het vvv-kantoor, dienst cultuur en de lokale horeca. 

Maar via onderstaande linken zijn de routes en alle verhalen ook te vinden op route-you

Natuurlijk gezond

Bos is gezond. Uit verschillende onderzoeken blijkt telkens weer het weldoende effect van moeder natuur op de mens. Zij het fysiek of mentaal: bewegen, wandelen en gewoon verblijven in een natuurlijke omgeving is goed voor je. We bundelen hier enkele interessante tips voor mensen die hun gezondheid willen opkrikken op een natuurlijke manier. 

Het Veerkrachtpad

Boswandelingen

Antwerpen

Limburg

Oost-Vlaanderen

Vlaams-Brabant

West-Vlaanderen

#lockdowninbostown

Tijdens de eerste coronalockdown van 2020 organiseerde BOS+ de hashtag #lockdowninbostown. Een reeks boswandelingen als lichtpuntje tegen al het negatieve dat het virus ons bracht. Op deze pagina een hele reeks boswandelingen, gesorteerd per provincie en op kindvriendelijkheid. 

Wandelingen

Bosfietstochten

Antwerpen

Limburg

Oost-Vlaanderen

Vlaams-Brabant

West-Vlaanderen

Mountainbike routes

Steun het bos

Vind je net als ons ook dat er te weinig bossen zijn? Steun BOS+ en draag zo je boompje bij!