Bos+BadWeekend

Bosbadweekend BOS+

In het najaar van 2019 organiseerde BOS+ voor het eerst een Bosbadweekend. Een prachtige ervaring voor al wie er bij was. Dus in 2020 doen we dit gewoon opnieuw! Noteer alvast vrijdagavond 23 oktober tot en met zondag 25 oktober 2020 in de agenda!

Het bos heeft de mens heel wat te bieden. We vinden er rust, of we krijgen er net de kans om erg actief te zijn. Er is ook heel wat materiaal te vinden om te leven en overleven.

Op Bosbadweekend willen we de deelnemers een weekend helemaal onderdompelen in het bos en haar (ver)diensten, met focus op de nauwe link tussen het bos en onze mentale en/of fysieke gezondheid. Zo kom je met opgeladen batterijen en heel wat nieuwe ideeën en verhalen terug thuis. Heeft het gezondheidseffect van bos en natuur jou altijd al kunnen boeien en wil je graag meer weten, voor eigen gebruik of om er zelf ook mensen mee te helpen? Dan is het Bosbadweekend zeker iets voor jou.

Inschrijven kan vanaf april via deze pagina. 

Wat mag je verwachten?

Van vrijdagavond 23 oktober tot zondag 25 oktober 2020 trekken we ons terug in het bos. Concreet is het Bosbadweekend er voor volwassenen die al een zekere interesse hebben in het bos en wat het ons biedt, maar er graag nog meer uithalen.

Er worden een aantal uiteenlopende themaworkshops aangeboden, daar kies je er drie uit. Op zaterdagvoor- en namiddag en zondagvoormiddag word je telkens in kleine groep gedurende één halve dag ondergedompeld in één van de gekozen thema’s door een ervaren bos & gezondheidsgids. De focus ligt op ontspannen en op connecteren met het bos, maar ook op bijleren! Zo kan je bij thuiskomst zelf aan de slag met wat je leerde. Tussendoor leren we mekaar kennen en natuurlijk is er ook tijd om te genieten van de mooie omgeving.

De omkadering van het weekend gebeurt door BOS+ en CM. CM trekt resoluut de kaart van gezondheidsfonds en wil zich engageren voor de gezondheid en het welzijn van alle mensen. Vanuit deze visie ondersteunen ze graag medisch-sociale initiatieven. Hier sluit het concept van het Bosbadweekend dan ook perfect bij aan. 

Credits coverfoto: Bart Carlier

Foto credits artikel: Bert Stephani