Re-Connect - Stadsspel

Re-Connect: het stadsspel

White hats dringen de Belgische vestiging binnen van het populaire smartphonemerk Phony. In de media is uitgelekt dat in een mum van tijd alle smartphones van Phony, geproduceerd voor 2019, zullen uitvallen door een verplichte update die zal verstuurd worden. Naar schatting zullen ongeveer 400 miljoen smartphones hierdoor op de afvalberg terechtkomen. 

Wie lukt het om de update binnen de tijd te stoppen en zo dus al deze smartphones van de afvalberg te redden? 

Het project 

Met Re-Connect leren jongeren (15-25 jaar) meer over de impact van hun elektronica op mens en milieu. In afwachting van de opening van onze escaperoomvoorzien we een alternatief in de vorm van een stadsspel. Aan de hand van een app word je met jouw vrienden op pad gestuurd door de Brusselse gemeente Molenbeek 

Wil je graag het stadsspel én de escaperoom spelen? Dat kan. Het doel is hetzelfde: stop de update! Maar het spel en de opdrachten zijn helemaal anders. 

Hoe speel je het spel? 

Het spel speel je via de app “Actionbound”. Deze download je op minstens één toestel per groep. Een goede GPS-functie is ook belangrijk. 

Eens de app gedownload is, tik je in de zoekfunctie “Re-Connect_NL” voor de Nederlandstalige versie of "Re-Connect_FR" voor de Franstalige versie. Kies jouw voorkeur en je kan meteen van start gaan. 

Het vertrekpunt is daar waar later ook onze escaperoom zal plaatsvinden: Pierre Van Humbeekstraat 5, 1080 Molenbeek.  

Hoe lang duurt het spel? 

De wandeling inclusief spel duurt 1u30 à 2 uur. We vragen de deelnemers om de wandeling te starten voor 16uur zodat jullie alle plaatsen voor sluitingstijd kunnen bezoeken.

Heb je vragen of wil je graag op de hoogte gehouden worden van de opening van de escaperoomStuur dan een mailtje naarkato.vandenbussche@bosplus.be.