Re-Connect - Escaperoom

Schrijf je in

Wilde je altijd al een escaperoom doen, maar kwam je er nog niet toe? Verzot op je smartphone, maar weet je niet wat er in zit? Doe dan mee aan onze gratis escaperoom Re-Connect. Maak indruk op je vrienden door hen te snel af te zijn, los onze leuke puzzels en raadsels op en vind om ter eerst de tips om jezelf te bevrijden.

De escaperoom staat vanaf 1 februari 2022 opgesteld in het Antwerpse Circuit, waar je ook tal van andere duurzame initiatieven terug vindt. 

Concreet

Na een spetterende editie in Gent (BROEI) en Brussel (CINOCO) openen we op 1 februari 2022 de deuren van de escaperooms in Antwerpen-Zuid. Je vindt ons daar tot 31 maart terug in Circuit (Jef Cassiersstraat 29). Inschrijven kan via deze link. Kies een datum en een tijdsslot en vermeld met hoeveel je zal deelnemen.

Het spel

White hats dringen de Belgische vestiging binnen van het populaire smartphonemerk Phony. In de media is uitgelekt dat in een mum van tijd alle smartphones van Phony, geproduceerd voor 2019, zullen uitvallen door een verplichte update die zal verstuurd worden. Naar schatting zullen ongeveer 400 miljoen smartphones hierdoor op de afvalberg terechtkomen. Wie lukt het om binnen de tijd de update te stoppen en al deze smartphones van de afvalberg te redden?
Ontdek in een interactieve escaperoom welke impact jouw smartphone heeft op mens en milieu. Aan de hand van creatieve puzzels zoek je jezelf een weg uit de kamer. 🕵️‍♀️ Nadien kan je meer te weten komen over en nog iets dieper ingaan op de puzzels uit de escaperoom en wat ze precies betekenen. We leren jou wat je kan doen om je elektronicagebruik te verduurzamen.

Voor wie?

Iedereen die graag meer willen weten over de impact van onze elektronica op mens en milieu. Aan de hand van raadsels ontdek je welke mineralen er in jouw smartphone zitten, waar deze ontgonnen worden, wie hiervan de gevolgen draagt en wat dit met het bos te maken heeft. 

Praktisch

In totaal zijn er 3 escaperooms beschikbaar. In elke room speel je met min. 4 en max. 8 personen. In totaal kan je dus met groepen van 4 tot max. 24 personen deelnemen, vanaf de leeftijd van 15 jaar.

Circuit bevindt zich in Palazzo Verde, op Nieuw Zuid. Je geraakt er met tramlijnen 1, 4 en 10 of met bus 30, 180, 181, 182 en 183. Van aan station Antwerpen-Zuid kan je ook een BlueBike gebruiken en te voet komen. 

Heb je vragen of wil je verder op de hoogte gehouden worden? Stuur even een mailtje naar re-connect@bosplus.be

En verder...

Tijdens ons evenement verzamelen we ook smartphones die niet meer in gebruik zijn. Heb jij er zo eentje liggen? Neem die mee, dan zorgen wij dat hij op de juiste plaats terecht komt.