Re-Connect

Re-Connect Workshops

In een heuse ‘Mobile escape room’ ontdekken jongeren (15-25 jaar) wat de impact is van onze elektronica op mens en milieu. Aan de hand van raadsels ontdek je welke mineralen er in jouw smartphone zitten, waar deze ontgonnen worden, wie hiervan de gevolgen ervaart, en wat dit met het bos te maken heeft. 

Interesse? Van november tot februari 2020 gaan we aan de slag in het CINOCO-gebouw in Molenbeek, Brussel. Je zal binnenkort de escape room kunnen boeken. Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Laat het weten via kato.vandenbussche@bosplus.be.

logo-Reconnect.jpg

Daarnaast organiseren we zo'n 2 keer per jaar een ‘Restart Party’. Een Restart Party is een Repair Café dat specifiek inzet op het repareren van elektronica, en dat focust op het doorgeven van skills. Vrijwillige reparateurs ondersteunen de deelnemers van een Restart Party bij het herstellen van hun smartphone of laptop.  Wil je zelf ook leren om een smartphone te herstellen? Stuur een mailtje naar kato.vandenbussche@bosplus.be en we houden jou op de hoogte.