Re-Connect - Escaperoom

logo00-Reconnect.pngDe escaperoom

White hats dringen de Belgische vestiging binnen van het populaire smartphonemerk Phony. In de media is uitgelekt dat in een mum van tijd alle smartphones van Phony, geproduceerd voor 2019, zullen uitvallen door een verplichte update die zal verstuurd worden. Naar schatting zullen ongeveer 400 miljoen smartphones hierdoor op de afvalberg terechtkomen.

Wie lukt het om de update binnen de tijd te stoppen en zo dus al deze smartphones van de afvalberg te redden?

Wat?

Een interactieve escaperoom waarin je meer leert over de impact van onze elektronica op mens en milieu.  Aan de hand van creatieve puzzels zoek je jezelf een weg uit de kamer. Nadien volgt een korte nabespreking waarbij we nog iets dieper ingaan op de puzzels uit de escaperoom en wat deze precies betekenen. We leren deelnemers wat zij zelf kunnen doen om hun elektronicagebruik te verduurzamen.

Voor wie?

Jongeren (15-25) die graag meer willen weten over de impact van onze elektronica op mens en milieu. Aan de hand van raadsels ontdek je welke mineralen er in jouw smartphone zitten, waar deze ontgonnen worden, wie hiervan de gevolgen ervaart en wat dit met het bos te maken heeft. 

Praktisch

In totaal zijn er 3 escaperooms beschikbaar. In elke room speel je met min. 4 en max. 8 personen. In totaal kan je dus met groepen van 4 tot max. 24 personen deelnemen. 

In augustus '21 gaan we van start in BROEI, een inspirerende plek voor jongeren in Gent. Inschrijven kan via deze link. Kies een datum en een tijdsslot en vermeld met hoeveel je zal deelnemen. Annuleren kan tot twee dagen op voorhand. 

In de maand november/december staan we opgesteld voor scholen in het Vredeshuis in Gent. Meer info daarover volgt. 
In februari '22 vind je ons in Circuit, een belevingscentrum in Antwerpen. Ook daarover volgt later meer info. 

Heb je vragen of wil je verder op de hoogte gehouden worden? Stuur even een mailtje naar kato.vandenbussche@bosplus.be

En verder...

Tijdens ons evenement verzamelen we ook smartphones die niet meer in gebruik zijn. Heb jij er zo eentje liggen? Neem die mee, dan zorgen wij dat die op de juiste plaats terecht komt.

Naast onze escaperoom voorzien we ook een stadsspel waarmee jongeren op een leuke manier kunnen kennis maken met het complexe thema. Er is een stadsspel beschikbaar voor Gent, Antwerpen en Brussel (NL/FR). Meer info daarover vind je hier.

Meer lezen? 

Hoe de honger naar elektronica ontbossing teweeg brengt

Op schattenjacht in oude elektronica: urban mining op Global Recycling Day

over Earth day

Amazonewoud herstelt amper van toenemend aantal goudmijnen

Er zit meer ontbossing je smartphone dan je denkt: 8 tips. 

Meer bekijken? 

Bar Circular (2020): Ontdek de binnenkant van jouw smartphone // Wouter Sterkens

Bar Circular (2020): Hoe brengen we ons smartphonegebruik onder controle? // Lieven De Marez & Christophe Ramont