Andermaal - Projectpagina

Wat kwam er uit dit project?

  • Een kookboek
    • zowel digitaal als op papier te verkrijgen
    • in gemakkelijke A4-verhouding om te gebruiken in lessen
    • voor leerkrachten om te gebruiken in de les of zelf bij te leren, voor geïnteresseerde leerlingen en voor de chef die wenst bij te leren,
    • Inhoud: theorie over het hoe en het waarom van vegetarisch en vegan koken + recepten ter inspiratie van leerlingen en bekende chefs.
  • Een educatief traject
    • 2 theorieworkshops (via leerpad of les; telkens 2 lesuren)
    • 3 praktijkworkshops (telkens 4 lesuren),
    • voor leerlingen van de richtingen hotel (2e  & 3e gr), restaurant & keuken (2e & 3e gr), grootkeuken, gemeenschapsrestauratie, specialiteitenrestaurant, wereldgastronomie en banketaannemer – traiteur.
    • Inhoud: plantaardige producten en bereidingen, het imago van de plantaardige keuken, gezondheid en duurzaamheid
    • Doelstelling: leerlingen krijgen inzicht in de plantaardige keuken én leren zelf originele vegetarische gerechten creëren

Heeft u een vraag of opmerking over het project? Laat het ons zeker weten via Isaac.Lievevrouw@bosplus.be.

Partners