Voor bedrijven

 
Voor 10.000 euro/ha realiseren wij samen met jou een bos dat jouw bedrijfsnaam draagt.
Samen gaan we voor 10 miljoen nieuwe bomen.
 
Meer weten

Voor grondeigenaars

10.000.000 bomen moeten we planten, daarvoor zijn we nog dringend op zoek naar grond. Véél grond. Heb je nog een stukje liggen? Wij helpen je graag met sponsoring en advies.

Meer weten

Voor bosliefhebbers

Heb je een hart voor meer groen in Vlaanderen? Of in de tropen? Dat kan je het op verschillende manieren, samen met ons, laten kloppen.

Meer weten

10 Miljoen Bomen

10 Miljoen Bomen

BOS+ daagt Vlaanderen uit om de komende jaren samen niet minder dan 10 Miljoen Bomen aan te planten.

De 10-Miljoen Bomendoelstellingen van BOS+ zijn goed voor 2.500 hectare nieuw bos in Vlaanderen (een nieuw Zoniënwoud voor Vlaanderen!), en ongeveer 5.000 hectare in de tropen. 

10 Miljoen Bomen. Het lijkt een overdreven ambitieuze doelstelling. Maar toen we in 2008 het plan opvatten om op 4 jaar tijd 1 miljoen nieuwe bomen te planten met en door Vlamingen, leek ook dat een onhaalbare kaart. Na goed 3 jaar werken vond de miljoenste boom echter al vaste grond tussen zijn wortels, in het Oost-Vlaamse Herzele. De campagne is dus een daverend succes.

Hoog tijd dus voor een nieuwe uitdaging, en ditmaal wordt de lat héél hoog gelegd, want BOS+ streeft nu naar 10 Miljoen Bomen, voor en door Vlamingen geplant. Op die manier wordt versneld werk gemaakt van de bosdoelstellingen die de Vlaamse Gemeenschap zich heeft gesteld. Als één van de meest bosarme regio’s in West-Europa is een inhaaloperatie immers dringend aan de orde.

Daarnaast wil BOS+ ook aandacht blijven besteden aan bebossing en bosherstel in de tropen. Want Vlaanderen is een belangrijke houtimporteur: onze verantwoordelijkheid reikt dus verder dan onze grenzen, en ook in verre buitenlanden heeft onze grote houtvraag een impact. BOS+ neemt dat serieus, en zowel in Vlaanderen als in de tropen wil de organisatie de komende jaren daarom telkens 5 miljoen bomen helpen aanplanten.

Steun ons om bomen te planten

Of registreer zelf je de bomen die je plant

Onze partners