Updates

Beleef het bos

Film in het bos

Iedere zomer trekt BOS+ met tal van lokale partners het bos in voor een heuse Film in het Bos-tournee. Een speciale belevenis; film gaan bekijken op een open plek in het bos. Vooral omdat het ’s avonds doorgaat: de vogels beginnen hun avondzang, de wind ruist door de bladeren, het wordt stilaan donker, … en de film begint! Een heerlijke bosbelevenis voor jong en oud, een leuke avond in een uniek levend decor!

De Film in het Bos zomertournee

Al meer dan 15 jaar organiseert BOS+ samen met de Gezinsbond en allerhande lokale partners filmvoorstellingen in verschillende bosgebieden in Vlaanderen. De voorbije jaren kende deze ‘Film in het Bos’ tournée een groeiend succes met ongeveer 20 voorstellingen per zomer, voor rond de 200 toeschouwers per voorstelling. Dit aanbod willen we verder blijven aanbieden en uitbouwen met een maximum van 30 voorstellingen per zomer.

Tarieven

De algemene tarieven zijn € 6 voor volwassenen en € 4 voor kinderen van 13 jaar of jonger. Leden van Gezinsbond krijgen 50 % korting (op sommige locaties kunnen aangepaste tarieven gelden). Heel wat voorstellingen worden gratis aangeboden. Bij afgelasting van de filmvoorstelling door regenweer wordt je inschrijvingsgeld uiteraard terugbetaald. Van kinder- en familiefilms tot voorstellingen voor volwassenen; er is voor elk wat wils!

Ook graag een Film in het Bos organiseren?

Voor u, onze lokale partner, kan een filmvertoning in het bos van alles betekenen; van een fijn tijdverdrijf voor de buurt, tot een “kapstok” waaraan ze bepaalde van hun (geplande) activiteiten kunnen ophangen en communiceren. Cruciaal is dat iedere partner zich kan vinden in de ecologische boodschap die we toch trachten mee te geven in o.a. het voorfilmpje ‘De toekomst heet bos’. We vinden het uiteraard ook belangrijk dat de locatie zich leent tot een dergelijke activiteit: voldoende groene omgeving waar de ecologische kwetsbaarheid niet te hoog is (zodat bv. geen zeldzame fauna of flora verstoord/beschadigd wordt).

Neem contact op

Vanaf juni tot en met eind september

Een film in het bos organiseren kan vanaf juni tot en met eind september. Belangrijk bij het kiezen van een datum is de doelgroep die je voor ogen hebt. We beginnen steeds met spelen als de zon onder gaat. Aan het begin van de zomer is dit vrij laat, dan kunnen er best films of docu’s voor een volwassen publiek gekozen worden. Vanaf half augustus tot half september kan de film tussen 21u00 en 21u10 kan starten. In september programmeren we enkel Film in het Bos in het weekend. De filmkeuze wordt bepaald door de lokale partner in onderling overleg met BOS+.

Kalender

Waarom Film in het Bos?

Afhankelijk van de doelgroep kan er minder of meer informatie over het bos worden verstrekt, maar de kerndoelstelling van dit soort evenementen blijft wel de mensende weg wijzen naar het bos en hen daar een fijne ervaring te laten beleven. Uit onderzoek blijkt immers dat het eerder de aangename ervaring is die mensen nadien opnieuw de weg naar het bos laat terugvinden, dan pure rationele informatie over het belang van bos.

Contact

Gecharmeerd door deze magische vorm van natuurbeleving? Heb je vragen over onze Film in het Bos zomertournee of wil je graag zelf een filmvertoning organiseren in het bos? Ik, Tine De Kezel, sta klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Projectmedewerker

Tine De Kezel

tine.dekezel@bosplus.be