Week van het Bos

Week van het Bos 2021

Ook dit jaar vliegen we in oktober de deur uit. Tijdens de Week van het Bos gaan we op ontdekking in de natuur om de hoek.

Dit jaar ontvangen zowel de kleuterscholen als de scholen lager onderwijs een pakket in de bus. Met verrekijker rond de nek, een loep in de zak, en vooral: een schatkaart in de hand gaan we op ontdekking in de natuur dichtbij.

Voor de kleuters heten de nieuwe hoofdrolspelers Brecht de Specht, Wickedi Wolf en Hubert het Vliegend hert. Zij nemen de allerkleinsten op sleeptouw doorheen een week vol verwondering, onderzoek, fantasie en ontdekkingen.

Leerlingen van het lager krijgen dan weer bezoek van ontdekkingsreiziger en wetenschapper Alexander Von Humboldt: hij maakt de leerlingen wegwijs in het rijk van de planten, dieren, mineralen en zwammen.

Natuurlijk is er opnieuw een wedstrijd met mooie prijzen. Vink voldoende opdrachten af en bezorg ons via de website een deelnameformulier. Zo maken jullie kans op een zotte hoofdprijs.

En er is meer: dit jaar kan iedereen ook met het gezin, familie of vrienden extra genieten van de Week van het Bos. In september lanceren we ZWAM-FM: het enige radiostation dat je enkel in het bos kan ontvangen.

Want buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever. Kom meer te weten op

De Week van het Bos wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in nauwe samenwerking met BOS+.

typografieMetHumbold

Contact

info@weekvanhetbos.be