Week van het Bos

Week van het Bos

De tweede week van oktober is de feestweek van het bos. Talloze bosliefhebbers, -gidsen, -wachters, gemeenten en verenigingen bieden dan een uitgebreid aanbod aan bosactiviteiten. De Week van het Bos is het sociale instrument bij uitstek om de doelstellingen van het bosbeheer te realiseren. Deze campagne is opgenomen in de eindtermen van het basisonderwijs en zorgt voor dialoog met diverse doelgroepen. De positieve aandacht tijdens de Week van het Bos maakt het bos voor iedereen aantrekkelijk.

Doe mee

Schuilt er in jou een competitiebeest of eerder een luiaard? Ben je een kei in denksport, zo behendig als een bever of zo lenig als een luis? Volwassenen, jongeren, bibliotheken, jeugdhuizen, gemeenten, jeugdbewegingen, natuurverenigingen, … van sofasurfer tot bosatleet: IEDEREEN kan meedoen.

Een lijst boordevol inspiratie en kant-en-klare activiteiten vind je hier.

Lid van een lokaal bestuur? Speciaal voor jou is er een inspiratie-gids: tips van je buurgemeenten, een handig stappenplan om je in te schrijven, inspiratie voor activiteiten: je vindt het allemaal hier.

Je deelname overwegen is zilver, maar (tijdig) inschrijven is goud.

Heb je nog vragen? stuur gerust een mailtje naar info@weekvanhetbos.be.

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle beschikbare campagnemateriaal? Schrijf je in op de Week van het Bos nieuwsbrief.