Stoel zoekt lief

Stoel zoekt lief

Met de campagne Stoel zoekt Lief zetten we mensen op weg naar duurzame houtconsumptie. Met tips en tricks, met aanmoedigingen en voorbeelden overtuigen we hen om tenminste een kleine stap te zetten in de goede richting: gebruik gecertificeerd hout van bij ons en uit de tropen, recyclage en upcycling.

Wij brengen het verhaal van één stoel in beeld, en zijn tocht van boom in een klein dorp in de tropen tot stoel in de Vlaamse huiskamer. Wie zijn de mensen achter de stoel waar je iedere dag achteloos op gaat zitten, wat is hun verhaal, wat zijn hun uitdagingen en kansen?

Met steun van Departement internationaal Vlaanderen en de Nationale Loterij. Meer info: lauren.maes@bosplus.be

Educatieve fiches voor leerkrachten en jeugdverenigingen

In deze reeks van educatieve fiches schuiven we voor elke fase die onze stoel doorloopt enkele ideeën naar voor die  kunnen gebruikt worden bij de invulling van een les over duurzaam houtgebruik. Bij elke fase vind je informatie voor jou en je leerlingen of leden, en concrete tips om duurzaam met hout om te gaan.

Workshops

De workshops voor jeugdbewegingen en scholen kan je hier downloaden. Voor de bijhorende powerpoints en spelkaarten kan je ons contacteren.

Schoolworkshop upcycling
Schoolworkshop de weg van tropisch hout
Schoolworkshop inheemse gemeenschappen

Jeugdbewegingspel upcycling
Jeugdbewegingspel de weg van tropisch hout/inheemse gemeenschappen

Bouw de stoel

Bouw jij een lief voor onze stoel?

Of bouw je liever een bank uit pallethout? Download hier een handleiding!

Fiche

Titel: Stoel zoekt lief
Periode: 
2013-2016
Partners: 
BOS+, Netwerk Bewust Verbruiken, Cojak
Financier: Departement Internationaal Vlaanderen, Nationale Loterij
Doelstelling: Vlamingen overtuigen hoe ook zij kunnen bijdragen tot het duurzaam en bewust gebruik van hout, duidelijk maken hoe duurzame consumptie bij ons een positieve invloed kan hebben op de druk op natuurlijke rijkdommen elders ter wereld en dus op de duurzame ontwikkeling van de bevolking daar.
Regio: Vlaanderen