Van Duin tot Boer

Van Duin tot Boer

Een ruim samenwerkingsverband* rond Duinengordel lanceert het project Van Duin tot Boer. Lagere scholen die deelnemen aan het project ontvangen een educatief pakket dat een brug slaat tussen natuur, landschap en landbouw. Anders verwoord: we ontwikkelen een pakket over ecosysteemdiensten.

Doel

Kinderen leren met Van Duin tot Boer zelf verbanden zien tussen wat de boer kweekt, zaait, plant en wat er uiteindelijk op ons bord belandt. Bovendien ontdekken ze zo ook welke producten de natuur en het bos ons biedt en waar ze in de buurt van deze natuur en het landschap kunnen genieten. Uiteindelijk willen we enerzijds meer natuur en landbouw op school te brengen en anderzijds scholen aanmoedigen en ondersteunen om landbouwbedrijven en natuur te bezoeken.

 *Dit project is een initiatief van BOS+, Duinengordel, Plattelandsklassen, Natuurpunt en Provinciaal natuurcentrum i.s.m. de gemeenten Meeuwen-Gruitrode de stad Maaseik en Opglabbeek. Volgende scholen werken mee als testscholen voor het ontwikkelen van het pakket: Basisschool Hink Stap Sprong Opoeteren, Basisschool de Korneut Dorne, Basisschool de Springplank Neeroeteren en Basisschool Klim-Op Meeuwen. In de loop van 2019 zal dit project aangeboden worden aan 16 scholen in en om Duinengordel: van Meeuwen tot Dorne en van Neeroeteren tot Nieuwe Kempen.

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij:  

 

Contact

  • Kristien Ooms: kristien.ooms@bosplus.be
  • Ilse Maes: ilse.maes@bosplus.ge
  • Sien Cromphout: sien.cromphout@bosplus.be