Re-Connect - Stadsspel

Het stadsspel

White hats dringen de Belgische vestiging binnen van het populaire smartphonemerk Phony. In de media is uitgelekt dat in een mum van tijd alle smartphones van Phony, geproduceerd voor 2019, zullen uitvallen door een verplichte update die zal verstuurd worden. Naar schatting zullen ongeveer 400 miljoen smartphones hierdoor op de afvalberg terechtkomen. 

Wie lukt het om de update binnen de tijd te stoppen en zo dus al deze smartphones van de afvalberg te redden? 

Het project

Met Re-Connect leren jongeren (15-25 jaar) meer over de impact van hun elektronica op mens en milieu. Naast onze heuse escaperoom lanceerden we ook stadsspelen. Aan de hand van een app word je met jouw vrienden op pad gestuurd door de Brusselse gemeente Molenbeek (NL/FR), stad Gent of Antwerpen. Het spel is géén vervanger voor de escaperoom: je kan perfect beide doen. 

Voor wie?

Jongeren (15-25) die graag meer willen weten over de impact van onze elektronica op mens en milieu. Aan de hand van raadsels ontdek je welke mineralen er in jouw smartphone zitten, waar deze ontgonnen worden, wie hiervan de gevolgen ervaart en wat dit met het bos te maken heeft. 

Hoe speel je het spel? 

Het spel speel je via de app "Actionbound". Zorg ervoor dat minstens één persoon in jouw groep de app gedownload heeft. Het spel speel je met max. 4 personen. Een smartphone met goede GPS-functie is noodzakelijk om het spel te spelen.

Heb je vragen of wil je graag op de hoogte gehouden worden van het projectStuur dan een mailtje naarkato.vandenbussche@bosplus.be.  

Brussel

Het spel in Brussel speelt zich af in Sint-Jans-Molenbeek. Start- en eindpunt is CINOCO (Pierre Van Humbeekstraat 5, Sint-Jans-Molenbeek). De wandeling inclusief spel duurt ongeveer anderhalf à twee uur. Je kan het spel in het Nederlands of het Frans spelen. 

Hoe speel je het spel? 

Ga in de app op zoek naar de Nederlandstalige of Franstalige versie van het spel. Je kan het spel offline spelen, als je het spel downloadt of je speelt het spel op 4G. Let erop dat de GPS-functie steeds aan staat. 

Actionbound_RECONNECT_1.jpgActionbound_RECONNECT_2.jpg166607274_280936703411448_3630989107831889018_n.jpg

Hoe lang duurt het spel? 

De wandeling inclusief spel duurt ongeveer anderhalf à twee uur. Veel spelplezier!

Gent

Ook in Gent lanceren we het Re-Connect stadsspel. Een wandeling brengt jou doorheen het stadscentrum en linkt gekende en minder gekende plekken aan het productieproces van de smartphone. Kom meer te weten over de pijnpunten binnen dat proces en leer hoe jij jouw steentje kan bijdragen. 

Hoe speel je het spel? 

Download de app "Actionbound" en tik "Reconnect" in de zoekfunctie. Klik op de versie "Re-Connect_Gent". Je kan meteen van start gaan. 
Begin- en eindpunt van de wandeling is bij Broei, in het Duivelsteen. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Veel spelplezier!

Ter info: binnen BROEI vind je in de waterhal (-1) ook onze escaperoom terug in de maand augustus. Inschrijven daarvoor kan via deze website

In Antwerpen start ons stadsspel aan Circuit. Daar vind je in het voorjaar van 2022 ook onze escaperoom terug. 

Download de app "Actionbound" en tik "Re-Connect_Antwerpen" in de zoekfunctie. Je kan meteen van start gaan.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en neemt jou mee doorheen het historisch centrum van Antwerpen. Veel spelplezier!