Spelen in het bos

Ontdek hier waar, hoe en waarom je kan spelen in het bos.

Meer informatie

Week van het bos

De tweede week van oktober is de feestweek van het bos.

Meer informatie

Voor leerkrachten

Voor jeugdbewegingen

Speel en leer

Handboek Outdoor Education

Onderzoek toont aan dat outdoor learning een positieve impact heeft op de gezondheid en welbevinden van kinderen, de ontwikkeling van sociale vaardigheden, op hun zelfvertrouwen en gevoel van verbondenheid met de natuur. Kinderen die vaker buiten les krijgen, zullen dus geneigd zijn meer zorg te dragen voor de natuur. Daarnaast bevordert het ook de motivatie van kinderen om te leren: ze geraken geprikkeld door wat ze ervaren met hun zintuigen. En wie ervaart, onthoudt beter.

BOS+ schreef een handboek voor leerkrachten vol tips en tricks over Outdoor Education.

Download hier het handboek

Aanbod voor lagere scholen

De komende schooljaren bieden we aan lagere scholen een pakket aan dat bestaat uit verschillende elementen: samen op zoek gaan naar schatten van de natuur, een rondleiding in het Middelheimmuseum met nabegeleiding door kunstenaars, een voorleesmoment uit een boek van Marc De Bel, een nascholing voor leekrachten,...

Als school kan je hieruit één of meerdere onderdelen kiezen en zo op eigen tempo deelnemen. De doelstelling van ons aanbod is om kinderen van het eerste t.e.m. zesde leerjaar te laten stilstaan bij het belang van bos en natuur in het dagelijks leven van vroeger en nu, hier en in het Zuiden.

Met ons EDO-aanbod met een artistieke en interactieve insteek willen we de leerlingen bewegen tot een respectvolle en solidaire houding. Dit zijn de trajecten die we aanbieden:

Ja, ik heb interesse