Publicaties

Publicaties

Gedurende de vele projecten die BOS+ uitvoerde, werden al hele encyclopedieën kennis verzameld. Om die voor de eeuwigheid te bewaren en laten renderen werden al deze wijsheden in vademeca, brochures, bosrevues vastgelegd. Hier vind je een overzicht.

Tijdens de kantooruren kan je het BOS+ documentatiecentrum gratis komen raadplegen (Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode). Je vindt er tal van boeken, tijdschriften, brochures... over quasi alle denkbare bosthema's. We proberen het ook zo up to date mogelijk te houden en voegen jaarlijks tientallen nieuwe documenten toe.

Bosrevue


Wilt u op de hoogte blijven van de bosactualiteit in Vlaanderen? De Bosrevue vertaalt wetenschappelijk bosonderzoek naar praktische beheertoepassingen op het terrein. Een must voor elke bosbeheerder en geïnteresseerde bosliefhebber.

Meer weten

Vademeca

Volgens de Van Daele: va·de·me·cum, het; o, -s; verklarend zakboekje; leidraad in klein formaat.

BOS+ gidst je grondig en overzichtelijk doorheen enkele interessante onderwerpen. Hier kan je de verschillende handleidingen/vademeca gratis downloaden.

Meer weten

Brochures

Brochures, folders, flyers of hoe je de informatie gemakkelijk, kort en duidelijk tot bij de mensen brengt. Geniet hier van gratis informatieplezier.

Meer weten

Jaarverslagen

Jaarlijks geven onze medewerkers het beste van zichzelf om een overzicht te schrijven van het reilen en zeilen van de vzw.

Meer weten

Nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van bosnieuws en nieuws van BOS+? Schrijf je dan in op onze maandelijkse nieuwsbrief.

Meer weten

Dossiers

Inhoudelijke dossiers

Met een reeks inhoudelijke dossiers willen we diverse aspecten van tropische bossen en gemeenschappen in het Zuiden belichten. De geografische focus ligt daarbij op Ecuador. Hier vind je documenten over verschillende thema's.

Meer weten

Beleidsdossiers

De voorbije jaren publiceerde BOS+ verschillende beleidsdossiers met een kritische kijk op enkele heikele kwesties en aanbevelingen en cijfers voor het beleid. Jammer genoeg stelden we in quasi alle dossiers vast dat er nog enorm veel werk voor de boeg is. De dossiers resulteerden telkens in veel aandacht in de media en parlementaire vragen. Hier vind je een overzicht.

Meer weten

Campagnekranten Week van het Bos

In de campagnekranten van de Week van het Bos worden heel wat bosthema's op een leuke en bevattelijke manier uitgewerkt.

Meer weten

Artikels

AIDER, een partnerorganisatie van BOS+ in Peru, werkt in de regio Pucallpa twee projecten uit.

  • Met steun van Mobistar is er Save the Trees, een project in de inheemse gemeenschap Nuevo Ahuaypa te midden van het Amazonegebied, met herbebossing, duurzaam bosbeheer en bosbehoud als doelstellingen
  • In Junín Pablo, ook een inheemse gemeenschap, zetten we samen met Graco een model op voor duurzame productie en handel van FSC gecertificeerd hout

Op regelmatige basis schrijven de projectmedewerkers van AIDER artikels over het leven in en rond de inheemse gemeenschappen. Je vindt ze allemaal hier terug, welliswaar in het Engels.

Meer weten

Andere

Er wordt ook al eens iets educatief of lauter recreatief gepubliceerd.

In het kader van een workshop met Loesje werden een aantal posters ontwikkelt in het BOS+ gedachtengoed.