Brochures

Brochures

Brochures, folders, flyers of hoe je de informatie gemakkelijk, kort en duidelijk tot bij de mensen brengt. Geniet hier van gratis informatieplezier.

10 tips voor duurzaam bosbeheer

Duurzaam bosbeheer: er bestaan ellenlange en complexe definities voor. Je kunt er honderden pagina's over lezen of er een filosofisch boompje over opzetten. Maar in de praktijk betekent duurzaam bosbeheer vooral dat je als beheerder via weloverwogen en geplande ingrepen op termijn het gewenste bosbeeld ontwikkelt. Hierbij wordt zowel de ecologische, economische als sociale functie van het bos in overweging genomen. Met dito resultaat: een economisch, ecologisch en sociaal interessante opbrengst.

 

BOS+ stelde een handige brochure samen met de 10 belangrijkste tips om een bos duurzaam te beheren.

Beheerfiches

In 2007 stelde BOS+ 5 beheerfiches samen die kort en duidelijk tips geven over verschillende duurzame bosbeheervormen.

Warmte uit korteomloophout

In deze brochure vind je praktische informatie over de teelt, een inschatting van het rendement van KOH, voorbeelden van het multifunctionele karakter van KOH, de wetgeving en enkele getuigenissen van KOH-aanplanters.

Je kan de brochure hier lezen.

Criteria duurzaam bosbeheer

De folder Criteria Duurzaam Bosbeheer is een leidraad bij het uitstippelen van een duurzaam bosbeheer. Het bescrhijft 6 basisprincipes, vertaald in praktische richtlijnen.