Grondeigenaar

Het klimaatbossenfonds ondersteunt privé-eigenaars en gemeenten die bos willen aanplanten of uitbreiden.

Meer informatie

Bosbeheerder

Ga je net als BOS+ voor een duurzaam, multifunctioneel bosbeheer? Hier zie je wat wij jou te bieden hebben.

Meer informatie

Landbouwer

Ben je benieuwd naar nieuwe trends als korteomloophout en agroforestry? Kijk hier hoe landbouw en bomen kunnen samengaan.

Meer informatie

Plant en beheer

Bomen planten

Vlaanderen is een van de bosarmste regio's in Europa. Wil je zelf bomen planten? Lees dan deze tips:

  • Het jaarlijks plantseizoen loopt van november t.e.m. maart
  • Afhankelijk van het aantal bomen dat je wil planten kan je er voor kiezen om met een grondboor of handmatig plantgaten te maken. 
  • Draag zorg voor het plantsoen. Bij droog, winderig en koud weer zorg je ervoor dat de wortels van het plantsoen goed afgedekt zijn.
  • Hoe plant je op een goede manier een boom? Het plantgat moet voldoende groot en diep zijn zodat alle wortels er - zonder forceren - mooi in passen. Onderaan in de put maak je de aarde best wat los, zo vinden de wortels vlot hun weg naar het water. Plaats de boom in de put en vul die dan weer met aarde. Zorg hierbij dat je geen grote kluiten gebruikt maar dat de aarde mooi verkruimeld is, vermijd ook graszoden, maïsstobben of takken. Voordat de put helemaal gevuld is, schud je eens voorzichtig met de boom zodat de aarde overal mooi tussen de wortels valt. Vul dan de put tot hij helemaal toe is en stamp voorzichtig aan met je voeten (niet te bruusk!).

Organiseer je een plantactie maar heb je nog wat spades te kort? Dan kan je deze uitlenen bij BOS+ via de uitleendienst

Meer weten

Steun het bos

Wil je ons helpen om bomen te planten? Doe een gift voor het Klimaatbossenfonds! Met jouw hulp planten we bomen aan in Vlaanderen, Zuid-Amerika en Afrika.