Into the woods

Het bos intrekken, het bos ontdekken, het bos beleven. Meer dan ooit hervonden we het voorbije jaar het bos rondom ons. Als een toevluchtsoord, een ontmoetingsplaats of een uitlaapklep. Maar hoe kijken wij als mens naar onze natuurlijke omgeving, en wat vertelt dat over onszelf? Waar leggen we de lijn tussen de ordelijke wereld van de mens en de wilde wereld van de natuur? En was dat vroeger anders? Op welke manieren hebben we de grenzen afgebakend, verlegd en overschreden?  

In het mooie Rodeland, tussen akkers en weiden, tussen eeuwenoude en piepjonge bossen, voert een audiotocht je mee langs verschillende manieren om een bos te bekijken. Elf inspirerende verhalen op de grens tussen cultuur en natuur. Trek je wandelschoenen aan, neem je koptelefoon en zoek je weg door dit fascinerende landschap. Laat je meevoeren door het verleden en het heden, door legenden en dromen, door wetenschappers en vertellers. En ontdek hoe innig natuur en cultuur ook vandaag nog verbonden zijn, in een landschap op het snijpunt van een wild verleden en een veerkrachtige toekomst. 

Deze audiotocht is een initiatief van BOS+ i.s.m. Wilderhistories

Guy - Kim De Vos

Praktisch

Into the Woods is een gratis luisterexpo en –verhaal in het levende museum van het landschapsproject Rodeland. De tocht vertrekt aan het station van Gontrode en eindigt op wandelafstand van het station, bij de kantoren van BOS+. De wandeling zelf duurt ongeveer 1,5 uur. 

Kom alsjeblieft met de fiets of het openbaar vervoer. Parkeergelegenheid voor fietsen (en desnoods) auto's is er ook aan de kantoren van BOS+. Er is elk uur een trein van Gent naar Gontrode en omgekeerd. De laatste vertrekt in Gontrode om 22u40.

Belangrijk om bij te hebben

  • Het officiële kaartje
  • Een smartphone of andere toestel waar je podcasts op kan luisteren
  • Oortjes of een koptelefoon
  • Je zin voor verwondering
  • Eventueel eten en/of drinken aangezien er weinig horecagelegenheid is langsheen de tocht. Hou het bos wel afvalvrij.

Landschapsproject Rodeland
is een project van Bos+, Natuur en Bos, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeente Merelbeke, Gemeente Gavere, Gemeente Oosterzele, Gemeente Melle, Bosgroep Midden-Oost Vlaanderen vzw, Departement Landbouw en Visserij, Natuurpunt, Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat, Boerennatuur Vlaanderen, Universiteit Gent, ForNaLab, Hogeschool Gent, Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, Regionaal Landschap Schelde en Durme, Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen en Landelijk Vlaanderen.

INTO THE WOODS is een luistertocht van WILDER HISTORIES voor BOS+. Dit project werd gerealiseerd met steun van de Vlaamse Overheid.

Vlaanderen_verbeelding werkt.png