Het verhaal van Mascopiro

Info voor scholen

We willen 'Het verhaal van Mascopiro', het boek van Marc de Bel, tot leven brengen in de klas. Gedurende een uurtje delen jong en oud hun bosverhalen, beleven de kinderen het verhaal en ontdekken, proeven en ruiken ze bijzonderheden uit het Amazonewoud in de boskoffer.

BOS+ startte in 2012 het project 'Wat diepe wortels vertellen aan jonge knoppen'. In kader van het project schreef jeugdauteur Marc de Bel het boek 'Het verhaal van Mascopiro'. Hij baseerde zich hiervoor op de verhalen van Peruaanse en Vlaamse senioren over hun veranderende band met het bos. De voorbije jaren organiseerden wij reeds 200 voorleessessies in scholen en bibliotheken. Wegens groot succes gaat het project verder.

De voorleessessies zijn gratis voor scholen. We werkten ook reeds educatief materiaal uit, dat achteraf kan gebruikt worden om verder aan de slag te gaan met het thema.

Vraag je gratis verteluurtje aan via lauren.maes@bosplus.be!

Dit project vormt samen met Kleur het bos van je dromen en Reparaties & Herstellingen ons pakket rond bos en ontwikkeling voor lagere scholen.