Film in het Bos - Organiseren

Wil je ook graag een Film in het Bos organiseren?

BOS+ organiseert, samen met tal van lokale partners en Gezinsbond, al meer dan 15 jaar elke zomer Film in het Bos! We willen kinderen, volwassenen, families op een leuke manier laten kennis maken met het bos en haar verdiensten. BOS+ kan er zich op aangename basis wat bekender mee maken bij het brede publiek en haar doelstellingen op ludieke wijze in de verf zetten. Voor de lokale partners kan het van alles betekenen; van een fijn tijdverdrijf voor de buurt, tot een “kapstok” waaraan ze bepaalde van hun (geplande) activiteiten kunnen ophangen en communiceren. Cruciaal is dat iedere partner zich kan vinden in de ecologische boodschap die we toch trachten mee te geven in o.a. het voorfilmpje 'De toekomst heet bos'. We vinden het uiteraard ook belangrijk dat de locatie zich leent tot een dergelijke activiteit: voldoende groene omgeving waar de ecologische kwetsbaarheid niet te hoog is (zodat bv. geen zeldzame fauna of flora verstoord/beschadigd wordt).

Een film in het bos organiseren kan vanaf juni tot en met eind september. Belangrijk bij het kiezen van een datum is de doelgroep die je voor ogen hebt. We beginnen steeds met spelen als de zon onder gaat. Aan het begin van de zomer is dit vrij laat, dan kunnen er best films of docu’s voor een volwassen publiek gekozen worden. Vanaf half augustus tot half september kan de film tussen 21u00 en 21u10 kan starten. In september programmeren we enkel Film in het Bos in het weekend. De filmkeuze wordt bepaald door de lokale partner in onderling overleg met BOS+.

Voor de vertoning van familefilms is Gezinsbond ook partner. Voor hen is het een actie waarmee ze hun leden een aangenaam, groen en goedkoop aanbod kunnen doen. Leden van Gezinsbond komen namelijk aan halve prijs kijken.