Re-Connect - Escaperoom

logo00-Reconnect.pngDe mobiele escaperoom

White hats dringen de Belgische vestiging binnen van het populaire smartphonemerk Phony. In de media is uitgelekt dat in een mum van tijd alle smartphones van Phony, geproduceerd voor 2019, zullen uitvallen door een verplichte update die zal verstuurd worden. Naar schatting zullen ongeveer 400 miljoen smartphones hierdoor op de afvalberg terechtkomen.

Wie lukt het om de update binnen de tijd te stoppen en zo dus al deze smartphones van de afvalberg te redden?

Wat?

Een interactieve escaperoom waarin je meer leert over de impact van onze elektronica op mens en milieu.  Aan de hand van creatieve puzzels zoek je jezelf een weg uit de kamer. Nadien volgt een korte nabespreking waarbij we nog iets dieper ingaan op de puzzels uit de escaperoom en wat deze precies betekenen. We leren deelnemers wat zij zelf kunnen doen om hun elektronicagebruik te verduurzamen.

Voor wie?

Jongeren (15-25) die graag meer willen weten over de impact van onze elektronica op mens en milieu. Aan de hand van raadsels ontdek je welke mineralen er in jouw smartphone zitten, waar deze ontgonnen worden, wie hiervan de gevolgen ervaart en wat dit met het bos te maken heeft. De escaperoom wordt in het Nederlands georganiseerd.

Interesse?

Door de verstrengde maatregelen in het kader van COVID-19 zien wij ons genoodzaakt de escaperoom uit te stellen. Hierdoor is inschrijven tijdelijk niet mogelijk. Van zodra we kunnen, zullen wij van start gaan in het Cinoco-gebouw in Sint-Jans-Molenbeek, Brussel. Later 2021 verhuizen we naar Gent en in het najaar van 2021 stellen wij ons op in Antwerpen. 

Intussen werken we aan een coronaproof versie, in de vorm van een stadsspel. Via een app loop je door de stad en ontdek je meer over de impact van elektronica op mens en milieu. Het spel is géén vervanger voor de escaperoom: je kan perfect beide doen. Meer info volgt

Naast onze "mobiele escaperoom" organiseren we zo'n 2 keer per jaar een ‘Restart Party’. Een Restart Party is een Repair Café dat specifiek inzet op het repareren van elektronica, en dat focust op het doorgeven van skills. Vrijwillige reparateurs ondersteunen de deelnemers van een Restart Party bij het herstellen van hun smartphone of laptop. Verdere info volgt.

Praktisch

In totaal zijn er 3 escaperooms beschikbaar. In elke room speel je met min. 4 en max. 8 personen. Ben je met meer dan 8, dan zullen meerdere rooms geboekt moeten worden. In totaal kan je dus met groepen tot max. 24 personen deelnemen. 

Helaas kan je nu niet inschrijven. In afwachting dat onze escaperoom alsnog kan doorgaan, werken wij aan een alternatief zodat jij toch op een leuke manier met vrienden of je klas kan bijleren over het thema. Meer info volgt.

Heb je vragen of wil je verder op de hoogte gehouden worden? Stuur even een mailtje naar kato.vandenbussche@bosplus.be

En verder...

Tijdens ons evenement verzamelen we ook smartphones die niet meer in gebruik zijn. Heb jij er zo eentje liggen? Neem die mee, dan zorgen wij dat die op de juiste plaats terecht komt.