Andermaal - Digitaal Traject

Inleiding

Welkom op het digitale traject van het project Andermaal.

Binnen dit project leren we jullie over het belang van vegetarische en veganistische voeding en creëren jullie zelf een veggie/vegan gerecht. 

Voor het theoretische luik hebben we een lessenpakket ontwikkeld dat bestaat uit twee leerpaden. Voor elk leerpad rekenen we ongeveer 2 lesuren. Pak dus de tijd. De leerpaden zijn er voor bij te leren. Er is ook geen evaluatie gekoppeld aan deze leerpaden.

Leerpad 1

In het eerste leerpad geven we een inleiding over vegetarische en vegan voeding. We beginnen met die begrippen uit te leggen zodat jullie meteen mee zijn met wie wat mag eten. Vervolgens geven we enkele cijfers waarom jij als chef best weet hoe je een veggie/vegan maaltijd maakt. We gaan verder met de drie hoofdredenen voor plantaardig eten: Gezondheid – klimaat – dierenwelzijn. Daarna kaderen we veggie/vegan voeding eens binnen het ruimere concept van duurzaamheid en tot slot eindigen we met een aantal praktijkvoorbeelden. 

Het leerpad vind je via deze link 

Leerpad 2

In het tweede leerpad starten we met een vierde reden waarom mensen een veggie/vegan dieet aangaan. Namelijk het inefficiënte ruimtegebruik van onze vleesproductie. Daarna volgt een quiz waarin onder andere de volgende zaken o.a. aan bod komen 

  • Bekende Vlaamse chefs aan het woord 
  • Het letterwoord STEAK 
  • Belang van productinfo 
  • Vleesconsumptie en ontbossing
  • Celebrity vegans/vegetariërs 

 Het leerpad vind je via deze link