Yasuní

Waar gaat je donatie naar toe?

Jouw steun gaat rechtstreeks naar de bewoners van het Yasuní-reservaat zodat zij hun gebied kunnen beschermen. Al sinds 2012 werkt BOS+ intensief samen met de Waorani-vrouwen. Samen gaan we op zoek naar economische en sociale alternatieven die het bos en bewoners maximaal respecteren en bedreigende activiteiten zoals illegale houtkap overbodig maken.

Hoe kan jij helpen? 

  • Als je net zoals 7 mensen 40 EUR schenkt, kan een maandloon uitbetaald worden aan een lokale medewerker die de opvolging doet van de teelt en kwaliteit van cacao. Zo kunnen we de duurzame productie van cacao ondersteunen zonder dat daarvoor bomen moeten worden gekapt. 
  • Als je net zoals 35 mensen 100 EUR schenkt, kan een Waorani-vrouw een opleiding tot gemeenschapstoezichter genieten, volledig uitgerust met GPS, camera, kledij, etc. Zo kunnen ze ongeoorloofde praktijken meteen melden en hun territorium nog beter beschermen. Een volledige uitrusting en opleiding kost 3560 EUR.  
  • Als je 300 EUR schenkt, dan kan een Waorani opgeleid worden tot een lokale specialist in bamboeconstructie. Zo kunnen ze volop inzetten op het potentieel van bamboe als alternatief voor de illegale en helaas lucratieve houtkap.

Belangrijk: vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest

Meer weten

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar

___________________

Doe een overschrijving

IBAN: BE57 7330 1918 7135
BIC: KREDBEBB
Mededeling: 'gift Red het Amazonewoud'