Dans in het Bos

Beleef het bos als nooit tevoren

Op 28 en 29 augustus dwarrelen niet enkel blaadjes door het bos, maar ook dansers. Daniel Linehan en co. laten u het bos zien zoals u het nog nooit zag, met zijn voorstelling Listen Here: These Woods.

‘Leven op deze planeet betekent samenzijn met het meer-dan-menselijke. In mijn huidige werk put ik inspiratie en hoop uit onze mede-aardbewoners. Het is gemakkelijk te vergeten dat we van nature verbonden zijn met andere levende wezens en planten, een deel van hetzelfde levende systeem. Als we onze ideeën over choreografie verbreden tot de hele dans van het leven, kan dat ons begrip van hoe we de complexe uitdagingen waar we vandaag voor staan, moeten aanpakken, alleen maar verrijken.’ – DANIEL LINEHAN

daniel_linehan_-_listen_here_-_these_woods_c_tine_declerck

Listen Here: These Woods is een letterlijke uitnodiging om de natuur in te trekken. Op de soundtrack van de wind en van voorbijzoevende vogels, betreed je de thuisplek van vier dansers die je meevoeren in de bruisende kracht van het bos.

Je bent getuige van een schitterende uitwisseling tussen bos, dans en publiek, terwijl iedereen even de ruimte deelt met de andere levende wezens in de natuur. Op dat moment rijst de vraag: wat als we allemaal thuishoren in het bos – tenminste tijdens de uren die we hier samen doorbrengen?

In Listen Here: These Woods, wordt het bos niet gedomineerd door de mens, maar is het een gelijkwaarde entiteit die helpt om tot een meer gegrond besef van onze omgeving te komen. Een voorstelling voor iedereen die z’n band met de natuur wil versterken!

Daniel Linehan volgde dansopleidingen in Seattle en in Brussel bij PARTS. In zijn werk onderzoekt hij interacties tussen dans en niet-dans, ongewone combinaties en tegenstellingen tussen tekst, beweging, beeld, muziek en ritme.

In het Kaaitheater was zowat al zijn werk te zien, met in de afgelopen jaren o.a. Un Sacre du Printemps en FloodThese Woods maakt deel uit van de double bill Listen Here, samen met Listen Here: This Cavern – beide geïnspireerd door het werk van de Amerikaanse componiste Pauline Oliveros.

Foto: Tine Declerck