Dans in het Bos

Op 14 oktober duiken BOS+ en de dansers van de Koninklijke Balletschool Antwerpen weer het bos in. Voor de tweede keer dit jaar nemen we u mee voor een verrassende en unieke dansvoorstelling doorheen het Peerdsbos in Brasschaat. Na de succesvolle editie van dit voorjaar neemt Jori Kerremans ook nu weer de artistieke leiding. 

Dans in het Bos is meer dan een walk in the park. De dansers gaan naadloos op in een uniek decor van imposante beuken, terwijl het publiek zelf het gevoel krijgt inherent deel uit te maken van deze prachtige natuurlijke omgeving. Een mix van hedendaagse met klassieke dans in een majestueus bosdecor prikkelt zowat alle zintuigen. Een intense verweving tussen mens, cultuur en natuur.

Dans in het Bos is een artistiek project met een kruisbestuiving van kennis, doelgroepen en ervaringen. Een bijzondere beleving tussen natuur(organisatie) en kunst(enaars). Al dansend wijzen we ons publiek letterlijk en figuurlijk (terug) de weg naar het bos. We brengen ook de dansers naar het bos, niet meteen het biotoop waar we ze verwachten.

Door de verwevenheid tussen mens, cultuur en natuur, geven we het publiek een gevoel van vrijheid, fantasie en creativiteit; niet toevallig de gave van een spelend kind in een bos.

Enerzijds zijn fantasie en verbeelding broodnodig om de natuur naar waarde te kunnen schatten; Dans in het Bos slaagt er als geen ander in om de schoonheid van de natuur te belichten. Anderzijds zorgt deze voorstelling voor een broodnodig rustpunt voor de “overbevraagde” levensstijl waarin velen van ons functioneren. Een oase van rust waarbij de elementen van natuur zowat alle zintuigen prikkelen en ons even laten stilstaan bij het leven.

  

De deelnemende artistieke partners (zowel bij de uitwerking van het choreografisch concept als bij de dansers zelf) beheersen diverse dansidiomen: er ontstaat een mix van hedendaagse met klassieke dansperspectieven. Met een minimum aan impact op de omgeving toveren het team van Jori en Laurent, de dansers en de studenten van de school, het bos om tot een magische plaats waar zowel jong als oud in vervoerd worden.

Dans in het Bos is een initiatief van BOS+, Jori Kerremans en de Koninklijke Balletschool Antwerpen, met steun van Jeugd en Dans vzw en het Agentschap voor Natuur en Bos.

PRAKTISCH 

De voorstelling gaat door op zondag 14 oktober 2018 van 15u30 tot 16u30. Probeer zeker 15 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn. Kom bij voorkeur te voet, met de fiets of openbaar vervoer. Wie met de wagen komt, komt zeker best op tijd. Parkeren op zondag is namelijk geen sinecure in het Peerdsbos.

De voorstelling start ter hoogte van restaurant De Melkerij in het Peerdsbos (Bredabaan (Plataandreef) 93, Brasschaat - https://goo.gl/maps/ESwSNyq9fE12 ).

INSCHRIJVEN

Schrijf je hier in en betaal vervolgens vijf euro per persoon. LET OP: neem het betalingsbewijs mee op de dag van de voorstelling. Het is tevens ook je toegangsticket.