Boswinkel

Boswinkel

Welkom in onze boswinkel. Met je aankoop zorg je mee voor meer en beter bos. De prijs van alle artikels staat vermeld. Hou er wel rekening mee dat er afhankelijk van het artikel nog een verzendingskost bij komt. Voor kledij en boeken is afhaling mogelijk tussen de kantooruren (09:30-17:00) op het adres Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode. Verzendingskosten vallen dan uiteraard weg. Met vragen of opmerkingen over het bestellen van filmtickets kan je steeds terecht bij filminhetbos@bosplus.be of 09/264.90.50.

U bent hier:
BOS+
Boeken
12.000 jaar Bos 't Ename

12.000 jaar Bos 't Ename

Bos t'Ename

Bos t’Ename kan op vele vlakken model staan voor alle andere bossen in de Lage Landen, maar onderscheidt zich sterk door de veelheid van kennis die erover is vergaard. Duizenden jaren geschiedenis liggen hier op de bodem en werd bovengespit. Bijna veertig jaar intensief onderzoek bracht de biodiversiteit uit het verleden in kaart, maar daarnaast spitste het onderzoek zich ook toe op de inventarisatie van de actuele biodiversiteit. Vele tientallen specialisten uit binnen- en buitenland en vrijwilligers hebben zich daarbij ingezet om de 15 à 19.000 soorten in kaart te brengen. De mens was verantwoordelijk voor het verdwijnen van een aantal soorten, maar tegelijk toont onderzoek aan dat menselijke beïnvloeding een rijke biodiversiteit niet uitsluit. Een rijke natuur en dito cultuur kunnen perfect hand in hand gaan. Als dat geen hoopvolle boodschap is.

Over de schrijvers

Guido Tack (1958) werkt bij het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid, Pieter Blondé (1980) is procesbegeleider bij Natuurpunt, Paul Van den Bremt (1952) werkte als erfgoedconsulent en erfgoedonderzoeker bij het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Overheid en Martin Hermy (1956) is emeritus professor van de KU Leuven, waar hij 25 jaar onder andere de vakken groenbeheer, natuurbeheer en ecologie aan de bio-ingenieurs gaf.

Inhoud: 2 boekdelen gevat in een cassette

Meer informatie
ISBN 9789056157999
Auteur Guido Tack, Pieter Blondé, Martin Hermy, Paul van den Bremt
Taal Nederlands
Pagina's 812
Publicatiedatum Oktober 2021
Uitgever Sterck & De Vreese
Uitvoering Hardcover
In Winkelwagen
€ 89,95