Walk The Future
Sponsor Walk The Future
Volg de dames op hun tocht
Volg de 4 vriendinnen op Facebook: https://www.facebook.com/wlk.the.future
Hallo iedereen, Fijn dat je deze pagina bezoekt. Wij zijn Josephine, Paulien, Helena & Karen. Vier vriendinnen met een...
Geplaatst door Walk the future op Zaterdag 17 oktober 2020
Mooi initiatief, goed bezig!!!
- Lieselot Vanhoutte -
Go ladies! Knuffel.
- G -
4 topgrieten met een bijzonder groot hart voor de natuur! Love it!! Xxx
- Katrien Hofkens -
Heerlijk dat 4 enthousiaste meisjes zich inzetten voor de natuur. Veel wandelplezier samen!
- Patje en Jossy -
Zo prachtig dat jullie dit initiatief hebben genomen dames! Geniet van jullie wandelingen samen, van de mooie natuur en de bossen wetende dat jullie die nog een stukje mooier maken voor ons allemaal!
- Carine Spiloes -
Goed bezig!!
- Janneke Buyssens -
Wie is Walk The Future
Karen
Ik ben Karen, ondertussen 32 jaar. Ik groeide op tussen de paarden, de honden én vlakbij het bos. Zo één waar je nog echt in kon verdwalen. Ik kan me bijna geen dag herinneren dat ik niet buiten was. Het was een tijd, misschien zelfs nog net een generatie, waarin we zorgeloos op straat konden spelen. Waar we de bossen introkken om hutten te bouwen, te paard rond te rijden, op ontdekking te gaan, en waar we tijdens heel strenge winters met de slee achter het paard hingen.
De goesting om naar buiten te gaan, het avontuur op te zoeken, en de geborgenheid die ik terugvond in een bos… Dat is vandaag nog steeds zo.
Ik maakte de voorbije jaren verschillende reizen. Doorheen Europa maar ook in Azië en delen van Oceanië. Deze reizen hebben me heel veel geleerd, maar helaas ook dat wij mensen weinig of nog maar nauwelijks echt verbonden zijn met de natuur of met onze omgeving. Van een aftakelend koraalrif in Australië, afvalbergen in Cambodja tot de vele natuurgebieden die plaats moeten maken voor industrie in Europa. Het was en is voor mij op zijn zachts uitgedrukt confronterend. Wanneer komen wij (terug) tot het besef dat de aarde ons niet dient? Maar dat wij deel uitmaken van een groter geheel, een deel waar we zorg voor moeten dragen?
Het is een vraag die ik me vaker stel, maar die me ook helpt kritisch te zijn ten opzichte van mijn plaats in ons ecosysteem.
In juli verloor mijn lieve tante de strijd tegen kanker. Ik heb gelukkig vele mooie herinneringen samen met haar. Die koester ik. Maar haar verlies zette me opnieuw aan het denken. Hoe kan het dat zo veel mensen sterven aan kanker? Dat we ons minder bewust zijn van wat we eten, drinken, wat we vervuilen, vernietigen en zelfs wat we inademen? Er ontstond de drang om iets te doen.
Voor tante Rita én tegelijk voor ons ecosysteem.
Ik riep mijn beste vriendinnen samen en vertelde over mijn plan. Onze missie met ‘walk the future’ kreeg langzaam meer vorm.
Paulien
Ik ben 25 jaar en sinds 13 jaar ben ik ook Karens stiefzusje. Als kind genoot ik al van de natuur, was ik ‘zot’ van dieren en hield ik van de reizen die ik maakte met mijn ouders. Maar Karen, she took that up a notch. Op mijn 18e mocht ik een maandje met haar mee op avontuur naar West-Australië; enkele jaren later leerde ik ook Helena kennen en trokken we samen door Kroatië; en in 2018 kropen we opnieuw het vliegtuig in om Cambodja te verkennen.
Karen is degene die mij meenam én -neemt op wandelweekends met haar vriendinnen - die ik inmiddels ook mijn vriendinnen mag noemen - en inspireert me telkens opnieuw om de natuur verder in te duiken door haar verhalen, belevenissen en alles wat ze onderneemt. Intussen verblijf ik bovendien in het groenste snoepje van Vlaanderen en dus ook vlak aan een aantal prachtige natuurgebieden. Ik ben elke dag buiten en probeer zoveel mogelijk tijd te maken voor wandelingen in de bossen met mijn paard en onze hondjes - een zaligheid en rustpunt dezer dagen. Het gevoel dichter bij de natuur te staan, doet mij nog 1000 keer meer beseffen hoezeer we onze aarde, en daarmee ook onszelf, tekortdoen. Maar alleen dat besef… is niet voldoende.
Daarom was ik onmiddellijk mee met ook dit idee (van Karen) en kan ik niet wachten om te verbinden in en met het groen. Hopelijk dragen we zo samen toch alvast een eerste klein steentje bij aan een gezondere planeet. Ik hoop ook van harte dat we op deze manier misschien anderen kunnen aansporen om meer de natuur in de trekken en om wat meer stil te staan bij wat onze omgeving nodig heeft. Maar het begint natuurlijk allemaal bij jezelf: ik iemand die enorm veel met de auto rijd (shame on me).
Aangezien we wandelingen zullen ondernemen in het hele land, neem ik me dan ook voor om niet met de auto, maar met de trein België te doorkruisen. Het minste wat ik kan doen, denk ik, om onze geplante bomen niet onmiddellijk teniet te doen. Want ondanks dit initiatief heb ook ik nog een héle weg te gaan inzake een duurzamer leven. Maar goed, dit is alvast stap 1.
Josephine
Ik was het kind dat er altijd in slaagde vlekken te maken op een pasgewassen broek, in de hoogste boom te klimmen om er nadien niet meer uit te durven, het kind dat opvangcentrum speelde voor allerlei soorten dieren en de wereld wilde redden.
Ik ben nog steeds dat kind. Met dat verschil dat ik de broeken nu zelf moet wassen en de boom meestal ook al zelf uit durf, het opvangcentrum beperkt heb tot paarden en een hond en besef dat de wereld redden begint bij mezelf. Ik wil dat kind blijven.
Het water induiken in de winter, slapen onder de sterren, ploeteren door de modder, blote voeten in het gras, glinsterende ogen, voelen dat ik leef. Ik koester dat kind.
Wat ik doe, doe ik dan ook volledig vanuit mijn buik, hoofd en – bovenal – mijn hart. Na het voltooien van mijn master Klinische – en Gezondheidspsychologie, koos ik voor een bijkomende opleiding tot dierengedragstherapeut. Ondertussen kreeg ik de kans om binnen mijn vakgebied te doceren en startte ik mijn eigen praktijk, waarin ik mensen en dieren begeleid vanuit de principes van de cognitieve gedragstherapie. Daarnaast trek ik een aantal weken – soms maanden – per jaar de buiten in. Om dicht bij ‘mijn’ natuur te blijven. De natuur verwerft me inzichten en leert me voelen en zien, waar woorden soms tekortschieten.
Helena
Ik ben al een jaar trotse mama van een dochtertje, Pauline. Ik probeer zeer bewust te leven en wil dit ook heel graag doorgeven aan mijn dochtertje. Ik verplaats me met het openbaar vervoer of elektrische fiets waar mogelijk, eet geen vlees, kook met voedsel uit korte keten en mijn eigen moestuintje, koop zoveel mogelijk ecologisch en werp regelmatig een kritische blik op mijn plaats in ons ecosysteem. Verder hou ik van sporten in het algemeen, joggen in het bijzonder en reizen. Ik ben ontzettend blij me door middel van deze actie te kunnen inzetten voor een (iets) betere en groenere wereld.
Boodschappen voor de dames van Walk The Future
Goed bezig! Meer wandelen! Meer bomen! Meer gezonde lucht! Meer natuur!- Siska Baert -
Go, go, go ladies- Carla Van Rompaey -
🌳🌳🌳🌳
Go for it ladys! Bossen zijn de longen van onze aarde. Kan het symbolischer zijn in deze moeilijke Covid-19-tijd. Toppie dat jullie actie ondernemen om onze aardkloot van meer bosbaden en zuurstof te voorzien!
🌳🌳🌳🌳- Marleen Billen -
Super nuttig initiatief! Je zou gek zijn als je niet je steentje bijdraagt :)- Alessandro Sica -