BOS+ koploper

BOS+ Koploper

BOS+ is bezig met innovatie en duurzaamheid.

BOS+ en innovatie

BOS+ zit in de kopgroep van het Venture Philantropy Fund, van de Koning Boudewijnstichting. Met ons project "HEFBOMEN voor BOS+: Verbreding en Vernieuwing van de Communicatie- en Fondsenwervingstrategie van BOS+" krijgen we steun van diverse experts en maken we werk van nieuwe strategieën, campagnes en producten ter bevordering van onze fondsenwerving. Lees hier het Impact Report 2015 van het Venture Philantropy Fund. Meer weten.

SOCIALware werkt samen met het bedrijf Procurios rond een multifunctionele oplossing voor vzw's. BOS+ tekende als een van de eerste organisaties in voor een integraal systeem van CRM, websitebeheer, ledenadministratie en mailings. Meer weten.

BOS+ tropen vzw doet aan interne kwaliteitsverbetering. We stapten in het EFQM-traject van ngo-federatie. Sinds november 2015 heeft BOS+ tropen het certificaat "Committed to Excellence NGO" behaald.

BOS+ en duurzaamheid


Lees hier onze beleidsverklaring interne milieuzorg.

Als NGO actief in de natuur- en milieusector vinden we het noodzakelijk dat we doen wat we van het brede publiek, de privé-sector en de beleidsmakers verlangen: leven en werken op een zo duurzaam mogelijke manier. BOS+ werkt daarom aan onze eigen verduurzaming.

Aankoopbeleid
Als ondertekenaars van het FSC-convenant houden we ons aan de principes van het voorkomen van papierverspilling. We maken gebruik van 100% FSC-gerecycleerd papier met EU Ecolabel voor alle prints en kopieën, we kiezen uiteraard ook voor FSC-hout. Met onze T-shirts denken we aan het milieu en kiezen we voor ethisch en ecologisch aanvaardbare productieprocessen. Onze T-shirts, rompertjes en slabbetjes dragen de labels Global Organic Textile Standard (GOTS), Eu Ecolabel, Fairtrade, Business Social Compliance Initiative (BSCI), Neutral responsibility en Oeko-tex standard 100.

Catering
We serveren op BOS+ activiteiten al een aantal jaren geen vlees of vis.

Elektriciteit, verwarming en water
Als huurder van een kantoor kan BOS+ op dit vlak weinig structurele aanpassingen doorvoeren. Onze huisbaas, de Universiteit Gent, heeft rond de verwarming en de isolatie van het gebouw de laatste jaren echter wel zeer belangrijk werk geleverd. 

Transport
BOS+ medewerkers trachten hun transport zo duurzaam mogelijk te organiseren. Mede dankzij de aankoop van een plooifiets, het lidmaatschap bij autodeelorganisatie Cambio, een abonnement op BlueBike, interne sensibilisering en de aankoop van laptops die het werken onderweg faciliteren, slagen we erin om onze transportkilometers te verduurzamen.
Via onze eigen CO2-calculator Treecological.be berekent BOS+ de CO2-uitstoot die haar dienstverkeer (eigen auto’s, Cambio, vliegtuigreizen) heeft gegenereerd. Jaarlijks compenseren we onze uitstoot door bebossingsprojecten in Vlaanderen en Zuid-Amerika.