Bos en ontwikkeling

Bos en ontwikkeling

Lokale gemeenschappen in het Zuiden zijn vaak sterk afhankelijk van de bossen rondom. Daarom zet BOS+ activiteiten op met een dubbel doel: lokale duurzame ontwikkeling én natuurbehoud.

We zetten waardeketens op voor bosproducten en -diensten, zoals hout. Ook zijn we actief in de bufferzone van bosreservaten om door middel van agroforestry (bvb. koffie, thee, bananen, cacao) de druk op het nog bestaande bos te verminderen en gedegradeerde zones te herstellen.

In Latijns-Amerika werken we in Ecuador, Peru en Bolivia. In Afrika hebben we in 2017 een werking opgestart in Ethiopië, Oeganda en Tanzania. 

Zin om mee te werken aan meer en beter bos in het Zuiden?
Contacteer ons: hilke.evenepoel@bosplus.be of 09/264.90.57

Project in de kijker

Een van de populairste theesoorten in de Ecuadoraanse Amazone komt niet van een struik maar van een boom: guayusa. Lokale ngo RUNA zorgt ervoor dat boeren meer inkomsten kunnen genereren en tegelijkertijd meer zorg dragen voor hun omgeving. 

Meer weten

Deze bedrijven gingen je voor

BOS+ werkte in het Zuiden al samen met onder meer Mobistar (Orange), Graco, Melitta, VLIR-UOS en Provincie Oost-Vlaanderen.

Graco ondersteunt FSC-bossen

In inheemse Shipibo Konibo gemeenschappen werken we samen aan een model voor duurzame bosexploitatie van gecertificeerd hout.

Meer weten