BOS+ wenst u een fantastisch 2016
 

Schrijf je in voor het BOSweekend

Goed nieuws: BOS+, Gezinsbond, de Gezinsportfederatie en Natuurpunt-CVN organiseren ook in 2016 een gewéldig BOSweekend voor u! Van vrijdag 29 april tot zondag 1 mei entertainen wij u en uw hele gezin met een ongeziene stroom aan bosactiviteiten op het domein De Bosberg in Houthalen-Helchteren. Schrijf je snel in, en verzeker je van je favoriete activiteiten. Alle info vind je via deze link.

PLANTACTIE IN BALEN OP ZONDAG 21/02

In Balen organiseren BOS+ en Bosgroep Zuiderkempen op zondag 21 februari van 14u tot 17u een plantactie waarop iedereen welkom is om bomen te komen planten. De opbrengst van onze T-shirt verkoop en talloze giften worden ingezet om in de Kempense naaldhoutbossen kloempen te planten.
In dit bosrevue-artikel vind je alles over het hoe, wat en waarom van kloempen. Klik hier voor alle praktische info.

Konijn met pruimen

Konijn met pruimen is het artistieke luik van het BOS+ project “Olie drijft boven” dat zich zowel in de theaterzaal als op school afspeelt.
Dit project brengt de complexe problematiek van aardolieontginning in het Amazonegebied onder de aandacht. BOS+ en Laika willen jongeren bij deze problematiek betrekken. Voor en na de voorstelling werken ze op school rond de thema's duurzaamheid, ecologie, transitie. 
Op 13 maart 2016, om 20 uur, staat Konijn met pruimen op het programma van de Minardschouwburg te Gent. Deze theatervoorstelling is open voor het brede publiek. Allen daarheen!

Leg de Ecosportieve lat hoger

Het project Ecosportief was een kruisbestuiving tussen de Vlaamse sport-, milieu- en natuursector. Deze leverde een toolbox met maar liefst 11 instrumenten in 5 actiedomeinen op. 
Als afsluiter publiceren de projectpartners een brochure met een schat aan beste praktijken vol tips & tricks van de pilootgemeenten. Laat je inspireren door de ruim 20 piloten die met de instrumenten uit de Ecosportief toolbox aan het werk gingen. Klik hier om de brochure te downloaden. Of raadpleeg alle info en instrumenten via deze link.

Olie op het Vuur

BOS+, Globelink en StampMedia zijn op zoek naar jongeren die klimaatactie willen ondernemen. Met het project Olie op het Vuur nemen we de problematiek van olieontginning in het Amazone-gebied en klimaatverandering onder de loep en doorlopen we een traject van twee tot drie begeleidingen om tot een creatieve en eigenzinnige actie te komen. Klik hier om te lezen wat we jullie te bieden hebben!

Bosbarometer 2015: Vlaanderen ontbost bijna 1 hectare/dag

Met de Bosbarometer maakt BOS+ jaarlijks de balans op van het Vlaamse bosbeleid. Die balans is vernietigend. In de periode 2012-2014 verdween – met vergunning – meer dan 800 hectare bos. 
Ook met de verplichte compensatie van de ontbossingen loopt het goed fout: voor de 800 hectare ontbossing van de voorbije jaren werd minder dan 500 hectare compensatiebos aangelegd. Inmiddels is de totale compensatieachterstand opgelopen tot meer dan 1.600 hectare. Het is hoog tijd voor een ander bosbeleid.
Meer weten? Klik dan hier.

Nieuwe subsidieregeling (her)bebossing

Recent werd een nieuwe subsidieregeling voor bebossing en herbebossing gepubliceerd op de website van het Agentschap voor Natuur en Bos. Ze vervangt de oude subsidieregelingen voor privébebossers. Geïnteresseerden nemen maar beter de teksten heel goed door, want er verandert heel wat. 
Binnenkort zal er in onze Bosrevue een uitgebreid artikel verschijnen over onze inschattingen van deze vernieuwing.

Ook in 2016 De Boom In

Buitenspelen maakt je immers gezonder, socialer, handiger en vooral… gelukkiger! Doe net zoals Lotte in dit filmpje mee met de checklist.
Surf naar www.deboomin.eu, een educatieve website over boom en bos en ontdek er naast onze checklist meer dan 90 kant-en-klare buitenactiviteiten voor het lager onderwijs..

Geraardsbergsesteenweg 267
9090 Gontrode

+32 (0)9 264 90 55

www.bosplus.be
info@bosplus.be

Klik en steun

Facebook Facebook
Klik hier om u af te melden