Buurtboomgaard, voedselbos, miniwoud of bos; BOS+ steunt uw lokaal vergroeningsproject

89782593_122403719338066_3883791415121018880_o.jpgmaandag 06 juli 2020 10:11

De BlablaBoomBoom-campagne wilt iedere wakkere burger, organisatie, bedrijf of (lokaal) bestuur de kans geven om een kleine maar tastbare bijdrage te leveren aan de broodnodige vergroening van ons land; zo zetten we ons samen in om het biodiversiteitsprobleem aan te pakken en om de (gevolgen van) de klimaatverandering te temperen.

Van asfalt naar groene oase, de creatie van buurtnatuur, de aanplant van een publieke buurtboomgaart of voedselbos, de aanleg van een miniwoud of bos; de Blablaboomboom-steun maakt uw droomproject mogelijk.

Lokale vergroeningsprojecten met een bovenlokale impact

We geven ook steun aan projecten die gemeentes of steden willen overtuigen om braakliggende stukken gronden te bebossen of scholen mee aan boord willen trekken om de speelplaats te vergroenen. Steden écht werk laten maken van stadsvergroening om zich te wapenen tegen hitte-eilanden of de vergroening van openbare parkeerplaatsen van een winkel zijn andere ‘kleine revoluties’ waartoe BOS+ de wakkere burger instaat acht.

Hoe gaat het in zijn werk?

Men dient aan de hand van een eenvoudig formulier het vergroeningproject in. Vervolgens gaat BOS+ samen met de indiener aan de slag om het project te versterken (feedbackronde), waarna de beste projecten er worden uitgekozen. Daarna gaan de indieners van het gekozen project zelf weer aan de slag, uiteraard ondersteund door de expertise van BOS+ om het project ook effectief uit te voeren.

Opgelet: tegen 15 september moeten alle projecten ingediend zijn. Op 20 september maken we de eerste vier projecten bekend die BOS+ zal financieren. 

Meer informatie over de vergroeningsprojecten

spades-Hersteld.jpg

Groene inspiratie

Uiteraard zullen we met deze klimaatprojecten- en bomen het klimaatprobleem en het probleem van onze schaarse groene, blauwe en open ruimte niet oplossen, maar het kan wel een gigantische hefboom zijn om van onze lokale, regionale en nationale politici hetzelfde te eisen maar dan op grotere schaal. 

Klimaatmaatregelen moeten ambitieus en sociaal zijn, de boodschap houden we best positief. De BlablaBoomBoom-campagne is zo'n positief verhaal: laat ons samen met de natuur hoopvol naar de toekomst kijken. Samen vergroenen, bomen planten en bossen aanleggen, weg van de vrees voor de natuur. Kortom, met de wakkere burger schrijven we samen aan een positief klimaat- en natuurverhaal.

Dien een project in 

« Terug