Boom van het jaar wedstrijd open voor inschrijvingen

Boom van het Jaar.pngmaandag 25 april 2022


Vanaf vandaag is het opnieuw mogelijk een boom te nomineren voor de ‘Belgische Boom van het jaar 2022’. De winnaar krijgt niet alleen de titel van Boom van het Jaar en een geldprijs, maar vertegenwoordigt ons land ook op de Europese wedstrijd in 2023.

Nomineer uw favoriete boom

De Vierstammige Overlever uit Ieper

In 2020 was de wedstrijd een groot succes en werd de Vierstammige Overlever uit Ieper bekroond met de eervolle titel 'Belgische boom van het jaar'. De inzender van deze boom, de Stad Ieper, kreeg hiervoor bovendien een prijs t.w.v. €2500, een mooi bedrag, waarmee de boom terug in optimale conditie gebracht werd.

De wedstrijd

Een 5-koppige jury samengesteld door het Baillet Latour Fonds onder leiding van Jurgen Tack, wetenschappelijk directeur ELO, zal één kandidaat per Vlaamse provincie uitkiezen als laureaat, tezamen met één laureaat uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Lees het reglement

De laureaten worden publiek bekend gemaakt op 1 september. Hierna volgt een stemronde die zal beslissen welke boom we dit jaar mogen bekronen met de titel en prijs voor Belgische Boom van het Jaar 2022. 

Voor verdere vragen zijn we steeds beschikbaar via boomvhjaar@gmail.com 

Een wedstrijd ondersteund door
Logo website

« Terug