Vacature: kwaliteits- en PME*-coördinator

Chaicuni - Plan bespreken in hut maart 2020 - Véronique Gérard.JPGmaandag 15 februari 2021

Ter versterking van haar team zoekt BOS+: een kwaliteits- en PME*-coördinator (m/v/x, deeltijds of voltijds voor onbepaalde duur) voornamelijk voor haar tropenwerking.

Ter versterking van haar team zoekt BOS+: Een kwaliteits- en PME*-coördinator (m/v/x, deeltijds of voltijds voor onbepaalde duur)

Inmiddels is BOS+ uitgegroeid tot een team van meer dan 30 medewerkers, bestaande uit inhoudelijke project- en educatieve medewerkers in Vlaanderen, landenvertegenwoordigers in onze partnerlanden, medewerkers verantwoordelijk voor communicatie, fondsenwerving, bewegingswerk, … Zij worden ondersteund door een administratieve staf, een IT- en datacoördinator, en een managementteam.

Ter versterking van onze werking zijn we vandaag op zoek naar een kwaliteits- en PME-coördinator. De focus van diens werk zal in eerste instantie op de werking van BOS+ tropen liggen, maar uiteraard rollen we de kwaliteitszorg uit over de volledige personele unie.

----

Solliciteren doe je met CV en een goed onderbouwde motivatiebrief, waarbij je ons overtuigt van je meerwaarde voor BOS+.

Solliciteren kan tot en met 22 februari 2021. We voorzien de gesprekken begin maart. Voor meer inhoudelijke info kan je terecht bij rebecca.tournicourt@bosplus.be.    

CV en motivatiebrief indienen

----

Taken

 1. Je bent verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeheer bij BOS+
 2. Je werkt mee aan de ontwikkeling, opvolging en evaluatie van onze project- en programmastrategie.
 3. Je bent ook verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de evaluatie door externen van onze projecten en programma’s, evenals voor de interpretatie en verwerking van de resultaten ter verbetering van de programma’s en als verantwoording naar donoren.
 4. Jouw werk kadert binnen de lopende en toekomstige vijfjarenprogramma’s. Je denkt en werkt actief mee aan de ontwikkeling van de komende programma’s voor BOS+ tropen en Vlaanderen.
 5. Je bewaakt mee de coherentie tussen de visie en missie van BOS+ en de verschillende projecten en programma’s.
 6. Je evalueert de bij BOS+ reeds aanwezige instrumenten en strategieën ter verbetering van kwaliteitsbeheer, planning, monitoring en evaluatie. Je optimaliseert bestaande instrumenten en hoe ze worden toegepast, en/of introduceert nieuwe instrumenten zodat BOS+ op vlak van kwaliteitsbeheer en PME tot een kwaliteitsvolle organisatie kan uitgroeien met goedlopende processen, een goede taakverdeling en een collectief verantwoordelijkheidsbesef.
 7. Je onderzoekt de mogelijkheden om kwaliteitslabels of bewijs van inspanning omtrent kwaliteitsbeheer te verkrijgen (bv. EFQM).
 8. Je zorgt voor een goede doorstroming van de informatie en de werking van instrumenten over de verschillende betrokken diensten binnen de organisatie, waaronder ook de buitenlandse regio’s waar we actief zijn.
 9. Waar er raakvlakken zijn met jouw kerntaken, help je ook mee met de implementatie en opvolging van transversale thema’s en processen zoals HR, gender, integriteit, databeheer, …
 10. Waar nodig voorzie je ook input en advies over kwaliteitsbeheer en PME aan onze partnerorganisaties, in België en/of de andere landen waar we actief zijn.

Profiel

 1. Opleiding: hoger onderwijs of gelijkwaardig door ervaring;
 2. Ruime ervaring met kwaliteitsbeheer;
 3. Specifieke ervaring met PME in de sector van de ontwikkelingssamenwerking strekt tot aanbeveling;
 4. Ervaring met internationale samenwerking en rapportering in functie van de DGD-criteria is een troef;
 5. Je kan prioriteiten stellen en een drukke agenda vlot beheren;
 6. Je bent nauwgezet en organisatorisch sterk; • Je hebt een analytische en oplossingsgerichte geest;
 7. Je hebt interesse in milieu, bos en internationale samenwerking. Je kan je helemaal vinden in de doelstellingen van BOS+;
 8. Goede kennis van het Nederlands en Engels; een goede kennis van het Spaans en Frans is een bijkomende troef;
 9. Je bent een teamspeler én in staat om zelfstandig te werken;
 10. Je bent een coach die het beste bij de medewerkers naar boven kan brengen;
 11. Je bent positief ingesteld, dynamisch, flexibel, sociaal en communicatief vaardig;
 12. Je hebt voeling met de zorg voor bos, bomen, natuur en duurzame ontwikkeling. Je kan je in grote mate identificeren met de missie en visie van BOS+.

BOS+ biedt

 1. Een 4/5 of voltijds contract (afhankelijk van ervaring en eigen voorkeuren) van onbepaalde duur. Onmiddellijke indiensttreding indien mogelijk maar uiteraard houden we rekening met je huidige werkomstandigheden;
 2. Een competitief loonpakket volgens PC 329.01.
 3. Maaltijdcheques;
 4. Vergoeding woon-werkverkeer;
 5. Eindejaarspremie;
 6. Flexibele werkuren;
 7. Mogelijkheid tot deelname aan een fietslease-programma
 8. Meewerken met een enthousiast en kwaliteitsvol team aan een doel van uitzonderlijk maatschappelijk belang;
 9. Een fraaie werkomgeving (kantoor in het Aelmoeseneiebos in Gontrode en kantoor in het GEC in Gent, vlakbij St-Pietersstation); zeer goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (bushalte op 100m; treinstation Gontrode op 600m);
 10. Ruime mogelijkheden tot thuiswerk;
 11. Een werkomgeving met respect voor de coronamaatregelen;
 12. BOS+ is geïnteresseerd in je kwaliteiten ongeacht je geslacht, handicap, etnische afkomst of nationaliteit;
 13. BOS+ hecht veel belang aan het welzijn van zijn medewerkers en levert grote inspanningen voor hun mentale en fysieke gezondheid;
 14. BOS+ verzekert je een professionele en discrete behandeling van je kandidatuur, conform de gangbare privacywetgeving. 

*Planning, Monitoring en Evaluatie

----

Solliciteren doe je met CV en een goed onderbouwde motivatiebrief, waarbij je ons overtuigt van je meerwaarde voor BOS+.

Solliciteren kan tot en met 22 februari 2021. We voorzien de gesprekken begin maart. Voor meer inhoudelijke info kan je terecht bij rebecca.tournicourt@bosplus.be.    

CV en motivatiebrief indienen

----

   

Wie is BOS+?

BOS+ is een non-profit organisatie die zich al vijftig jaar wijdt aan het behoud, de uitbreiding en het duurzaam beheer van bossen en bomen, in Vlaanderen en wereldwijd. De organisatie is een personele unie van de vzw’s BOS+ tropen, BOS+ Vlaanderen en BOS+ Tierra, elk met specifieke doelstellingen.

BOS+ tropen is een door DGD erkende niet-gouvernementele actor (NGA) voor ontwikkelingssamenwerking. BOS+ tropen focust op mensen, bos én klimaat, en is momenteel actief in Afrika, Zuid-Amerika en d.m.v. educatieve projecten ook in Vlaanderen.

BOS+ Vlaanderen is door Dept. Omgeving erkend als natuur- en milieuorganisatie en wijdt zich aan het bos en de bomen in Vlaanderen.

BOS+ Tierra is de administratieve entiteit waarin het bossenpatrimonium van BOS+ is ondergebracht.

Meer informatie over de werking en doelstellingen van BOS+ vind je in de meerjarenplannen 2017-21 voor Vlaanderen en de tropen.

CV en motivatiebrief indienen

« Terug