Inschrijvingen open voor nieuwe campagne 30 dagen, 30 minuten bewegen in het groen

ji.jpgmaandag 01 februari 2021

30-30, dat is 30 dagen lang elke dag (minstens) een half uur bewegen in het groen. Bewegen in het groen is immers goed voor je gezondheid én voor je humeur. Stadsmus of boomkruiper: iedereen heeft baat bij beweging in het groen.

Ook al gemerkt dat het fijner is om te bewegen in de natuur? Of dat je vrolijker wordt na een stevige natuurwandeling? Niet alleen je humeur, maar ook je lichaam geniet van buiten bewegen. Je krijgt minder fijn stof binnen en zelfs korte wandelingen in het groen herstellen het concentratieniveau.

Ervaar het zelf. Ga van 6 maart tot en met 4 april 2021 de uitdaging aan en beweeg 30 dagen lang, 30 minuten per dag in het groen.

Ik doe mee aan 30-30

Wat doe jij?

Daag jezelf uit om 30 dagen lang 30 minuten per dag te bewegen in het groen. Met bewegen bedoelen we niet enkel lopen, wandelen of fietsen, maar bijvoorbeeld ook yoga, geocache of touwspringen. Zolang je maar beweegt in het groen.

Wat doen wij?

  • We bieden je een online account met persoonlijk dagboek om je voortgang bij te houden. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om deel te nemen in groep.
  • We posten regelmatig inspiratie en tips, leuke weetjes en gezondheidsinformatie.
  • We inspireren je met beweegactiviteiten tijdens de loop van de campagne.
  • We bieden je de kans om deel te nemen aan een onderzoek naar de effecten van bewegen in het groen op je gezondheid.
  • We planten aan het einde van de campagne een echt bos! Hoe groot? Dat hangt van jouw doorzettingsvermogen af.

Waar zorgen we samen voor?

Voor iedereen een plek vlakbij om te bewegen in het groen: dat is wat we willen. Door deel te nemen aan de campagne zorg je eerst en vooral voor een betere fysieke en mentale gezondheid voor jezelf. Maar al doende creëren we samen ook heel wat bewustwording rond het thema: bewegen in het groen is levensnoodzakelijk.

Samen maken we het verschil: we koppelen aan de campagne 30-30 een impactmeting om (anoniem) de evolutie in welbevinden te monitoren. Hoe meer deelnemers, hoe relevanter en betrouwbaarder de resultaten. Door aan te sluiten bij de 30-30 campagne, kan je dus ook deel uitmaken van een onderzoek dat de link blootlegt tussen bewegen in het groen en onze gezondheid.

Lockdown-editie: belangrijke resultaten

In 2020 werd het een 30-30 campagne om nooit te vergeten. Amper een week na de start op 7 maart ging ons land in lockdown. Toen mocht er enkel individueel (of in gezinsverband) bewogen worden én mocht niemand zich nog per auto verplaatsen naar het groen. Maar wij bleven doorgaan! Net als andere jaren onderzochten we de effecten van de beweegcampagne aan de hand van verschillende metingen.De (on)gelukkige timing van de coronacrisis geeft op die manier een unieke inkijk in het effect van groen op ons (mentaal) welzijn én op de effecten van de lockdown. Benieuwd? Klik hier voor alle resultaten. 

Bomen planten dankzij 30-30

In 2018 rolden we 30-30 uit van Oost-Vlaanderen naar heel Vlaanderen. Met succes: maar liefst 5.400 actieve deelnemers bewogen samen 1.437.998 minuten in het groen. Dat zijn 23.967 uren of maar liefst 1000 dagen non-stop. En ook in 2019 bleven we groeien: We sloten de campagne af met 6.771 actieve deelnemers die samen 1.396 volledige dagen in het groen bewogen. Een resultaat om fier op te zijn. 

Zoals beloofd wordt er ook voor elke actieve deelnemer een boom geplant. De boomplantactie van 2020 vond plaats eind januari in Machelen. « Terug