Jonas Vervust rijdt 50x de Pollareberg op, directeur BOS+ doet mee

Triatleet+Jonas+Vervust.jpgdinsdag 15 december 2020

Triatleet Jonas Vervust wil 50x de Pollareberg oprijden voor het goede doel. Een warme actie voor meer bos en bomen.

Ninovenaar Jonas Vervust is al van kindsbeen af bezig met sport. Tijdens de Warmste Week wilde hij zijn sportieve benen dan ook inzetten voor het goede doel. Hij bedacht voor zichzelf een uitdaging: maar liefst vijftig keer de Pollareberg opfietsen. Een heuse challenge, zelfs voor een triatleet.

pollareberg.png

Want dat betekent vijftig keer een lus van 3.62 kilometer, wat neerkomt op 181 km. Daarbij is de Pollareberg een beklimming van 750 meter, met een maximaal stijgingspercentage van 10%. Ze maakte twee keer deel uit van de Ronde van Vlaanderen.

Jonas wil met deze actie €1000 inzamelen, waarvan de helft naar BOS+ gaat en de andere helft naar G Sport Pajottenland vzw, een organisatie die zich inzet om mensen met een beperking ook te laten genieten van sport.

“BOS+ zorgt ervoor dat we, waar we nu met z'n allen nood aan hebben, niet zal verdwijnen: het behoud van bossen in Vlaanderen en ver hiervandaan” zegt Jonas Vervust.

“Ik start mijn uitdaging in een weekend eind december, indien het droog is en niet vriest! Ik hou je op de hoogte via mijn Facebookpagina.”

IMG_9026.JPG

Bosbubbels

Bij wie het idee borrelt om ook een warme actie op te zetten, kan zich inzetten voor meer bos. Door eenvoudig een actie op te zetten via onze website kan jij ook geld inzamelen voor meer en beter bos in Vlaanderen en de wereld.

Het is ook mogelijk een boom te laten planten ter ere van een persoonlijke held. Vanaf €5 al plant jij een boom met een speciale betekenis voor iemand die het verdient.

Warme actie

Bert De Somviele, de directeur van BOS+, werd al helemaal warm van de actie van Jonas. Hij is zelf ook fietsfreak en zal een deel van het traject meerijden met Jonas.

BOS+ hoopt zo iedereen warm te maken om tijdens de Warmste Week lijf en leden in te zetten voor een betere wereld.

Ook een actie opzetten, of steunen met eindejaar? 

Meer informatie

« Terug