Molsbroek-Buylaers

Vilda_61382_Yves_Adams__Het_Molsbroek.jpgzaterdag 07 november 2020 10:52

Lokeren, 11km, wandelen

Met zijn 80 hectare is het Molsbroek het grootste beschermde natuurgebied van de Durmestreek. De moerasvlakte is bekend ...

Met zijn 80 hectare is het Molsbroek het grootste beschermde natuurgebied van de Durmestreek. De moerasvlakte is bekend om zijn gevarieerde populatie watervogels. Een verharde en hoger gelegen dijk slingert zich langs de sloten en moerassen. Prachtige uitzichten op de omliggende natuur verzekerd! Op je route vind je ook het bezoekerscentrum ‘Molsbroek’ van vzw Durme. Tijdens de lockdown is deze gesloten maar je kan altijd terecht aan het 24-uren informatiepunt voor folders en informatie. Ook het blotevoetenpad is altijd open voor het publiek. Je vindt het naast de insectentuin (naast het bezoekerscentrum).

Natuurreservaat ‘De Buylaers’ telt meer dan 230 plantensoorten. In de 19e eeuw werd het linnen van de vlas- en lijnwaadnijverheid hier te bleken gelegd. Ook de haarsnijderij – het reinigen van konijnen- en hazenvellen voor de hoedenindustrie – was van belang, vandaar de drie hazen aan de Durme.

  • Startplaats: Markt, 9160 Lokeren
  • Lengte: 11km
  • Reliëf: vrij vlak

DE ROUTE

 

« Terug

Archief > 2020 > november