Kravaalbos wandelroute

Vilda_44628_Lars_Soerink__Boshyacint.jpgzaterdag 07 november 2020 10:37

Meldert, 7.9km, wandeling, kindvriendelijk

Kinderen hebben nood aan afwisseling. Anders zijn ze snel hun aandacht kwijt. En dan verlies jij misschien nog je geduld. Gelukkig ...

Kinderen hebben nood aan afwisseling. Anders zijn ze snel hun aandacht kwijt. En dan verlies jij misschien nog je geduld. Gelukkig worden de kinderen in het Kravaalbos, wat afwisseling betreft, op hun wenken bediend.

Je ontdekt samen met hen een kleurrijke mix van bloemen en planten. Hier en daar duiken er verrassende diertjes op. Wat dacht je bijvoorbeeld van de mooie vuursalamander die hier over de oevers en in de waterlopen kronkelt? Het is misschien geen tijger of giraffe, maar met wat fantasie is het wel een lokale minisafari.

Nog op het menu: een knappe vijver en een oude steengroeve. Die wekt vast de interesse van je kind en is de aanleiding voor fantasierijke verhalen over kabouters en prinsessen, die je zelf uit je duim mag zuigen. Tijdens deze 7.9 kilometer lange wandeling staat er dus heel wat op de planning. En dankzij de beperkte lengte van deze wandelroute is ze geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Blijf tijdens deze wandeling zeker op de aangeduide wandelpaden. De bloempjes hier zijn bijzonder broos en de habitat van de dieren in het bos moet echt gerespecteerd worden. Samen zorgen we voor deze mooie omgeving, zodat we er nog lang van kunnen blijven genieten.

  • Startplaats: Putstraat, Meldert
  • Lengte: 7.9km
  • Reliëf: glooiend

DE ROUTE

 

« Terug

Archief > 2020 > november