Anderhalve meter, in't bos gaat dat beter

Lockdowninbostown paddestoel.pngvrijdag 06 november 2020 09:16

Lockdown beu? Spendeer je #lockdowninbostown met dit handig overzicht van de leukste boswandelingen in uw buurt. Kindvriendelijk of avontuurlijk, voor elk wat wils.

Een extra lange herfstvakantie, maar ook een tweede lockdown. Zonder evenementen, activiteiten of hobby’s wordt het al snel saai voor kinderen en hun ouders. Daarom wijst BOS+ u graag de weg naar een bos in uw buurt. Wandel, spelen en ravotten in het groen is goed voor de gezondheid, fysiek en mentaal. Dat toonde ons onderzoek tijdens de eerste lockdown recent nog aan. Breng je lockdown daarom door in bostown en laat de verveling van je afvallen als blaadjes van de bomen.

Wandel in het bos

Vlaanderen mag dan niet de bosrijkste regio van Europa zijn, prachtig wandelen kan er alleszins wel! BOS+ sprokkelde voor jullie de mooiste, leukste, boeiendste en bossigste activiteiten samen. Je kan zoeken per provincie en/of per categorie. Je vindt er lange tochten voor fervente wandelaars, maar ook kleinere (speel)routes voor het hele gezin. Vergeet ook je verrekijker niet om dieren te spotten! Een overzicht van onze geselecteerde wandelingen vind je hier. Heb je nog een ultieme wandeltip die er niet tussen staat? Stuur gerust door naar lore.provoost@bosplus.be.

Het bos intrekken doet wonderen voor je gezondheid. Tijdens de eerste lockdown hielden meer dan 3.000 mensen een dagboek bij die elke dag een half uur bewogen in een groene omgeving voor onze campagne 30-30. Uit de resultaten blijkt dat de mensen zich niet alleen fitter voelden, ook hun mentale welzijn ging sterk omhoog.

#lockdowninbostown

Banner met andere foto@4x.png

De prachtige herfstkleuren vormen een perfecte achtergrond voor familiekiekjes. Deel deze daarom gerust op Instagram met de hashtag #lockdowninbostown. Gedurende een aantal weken houden wij die hashtag in het oog en organiseren we enkele leuke wedstrijdjes.

Laten we er wel samen voor zorgen dat boswandelingen mogelijk blijven: geef elkaar de ruimte, vermijd drukte en blijf thuis als je ziek bent. Hou je ook aan de regels van het bos: wijk niet af van de paden, hou honden aan de leiband en laat geen afval achter.

Veel wandelplezier!

Naar de wandelingen

« Terug

Archief > 2020 > november