Neigembos wandelroute

Vilda_14785_Yves_Adams__Neigem_bosreservaat.jpgdinsdag 03 november 2020 12:42

Ninove, 10.6km

Hier, waar je nu stapt, ging ooit een garnizoen vol Romeinse soldaten jou vooraf. Het Neigembos vindt z’n oorsprong ...

Hier, waar je nu stapt, ging ooit een garnizoen vol Romeinse soldaten jou vooraf. Het Neigembos vindt z’n oorsprong in het oude Kolenwoud. En dat strekte zich in de tijd van de Oude Romeinen uit van Picardië tot in Brabant.

Geen klein bosje, dus maar een indrukwekkend woud dat ook vandaag nog hoge ogen gooit. Schrik niet als je plots op en neer blijkt te gaan – het reliëf gaat hier van 20 tot 90 meter verschil. Stap in een wondere wereld vol holle wegen, statige eiken en forse beuken.

Maar dé troef van het Neigembos, dat zijn ongetwijfeld de typische boshyacinten die hier elk voorjaar de kop opsteken. In de lente wordt hier een blauw-paarse oase gecreëerd, wanneer de boshyacinten uit hun knoppen poppen. Zo ver je kan kijken, bedekt een kleurrijke waas de bosbodem.

Maar vergis je niet: ook op andere momenten van het jaar is dit een overweldigend mooi bos. Hou je ogen open voor mooie bruine kikkers, bonte spechten en tal van vlinders. Dus: nood aan een boswandeling? Deze boswandelroute haalt alles uit de kast om jou te bekoren.

  • Startplaats: Knooppunt 13 – Bevingen - Ninove
  • Lengte: 10.6km
  • Reliëf: stevig glooiend

DE ROUTE

 

« Terug

Archief > 2020 > november