Campagne 11.11.11 - Changemakers: meer dan ooit nodig

changemakers_2020_beeld_0.jpgvrijdag 30 oktober 2020 08:58

Ook tijdens de grote 11.11.11-najaarscampagne van 1 tot 11 november zet de koepelorganisatie van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging changemakers op een voetstuk. Changemakers zijn sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen. In alle uithoeken van de wereld strijden ze voor beter. Voor mensenrechten, voor democratie, voor een planeet die blijft draaien. Broodnodig werk, dus. Daarom versterkt 11.11.11 hun inzet. Ook BOS werkt met samen changemakers in haar partnerlanden in Zuid-Amerika en Afrika. Lees hier het verhaal van BOS+ changemaker Fermín Chimantani uit de Peruaanse Amazone.

Dit zijn de changemakers van 11.11.11:

  • Judith ijvert met haar burgerplatform voor vrouwenrechten in DR Congo
  • Athit komt op voor veilige arbeidsomstandigheden in Cambodja
  • Maman Migrant strijdt voor de medische hulp voor vluchtelingen in Niger
  • Martin versterkt de klimaatactie in Bolivia
  • Jorge komt op voor seksuele rechten in Peru
  • Rouba geeft Syrische vluchtelingen in Libanon hoop

Zij en vele anderen werken aan een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt. Maar het wordt hen moeilijk gemaakt. De vrijheid van meningsuiting staat op veel plaatsen onder druk en de coronacrisis legt de ongelijkheid in de wereld pijnlijk bloot. Onvoldoende of ontoegankelijke medische zorg, ontbrekende sociale bescherming en gemeenschappen verscheurd door conflict.

Daar doen deze changemakers wat aan. Daarom verdienen ze de steun van 11.11.11 en halen ze fondsen op om de changemakers te versterken! Ontdek de changemakers van 2020


Zorg mee voor verandering en steun de changemakers van 11.11.11.

Doe mee met de campagne

Corona of niet, samen met duizenden vrijwilligers haalt 11.11.11 dit najaar opnieuw alles uit de kast om geld in te zamelen voor de changemakers. En daar kan jij je bij aansluiten. De actieweek loopt dit jaar van 1 tot 11 november. Ook ervoor en erna zijn er nog tal van vrijwilligers die acties organiseren.

Heb je zelf ideeën om in actie op poten te zetten? Of net inspiratie nodig? En hoe zit dat nu precies met actievoeren in tijden van corona?

Ontdek met welke actie je changemakers kan steunenCampagnemateriaal

« Terug