Dans in het Bos: hedendaagse dans in het hart van het Zoniënwoud

DansBos_A3.pngdonderdag 01 oktober 2020 12:55

Op 17 en 18 oktober duiken BOS+ en Company Tumbleweed (Angela Rabaglio en Micaël Florentz) het bos in. Ze nemen u mee voor een verrassende wandeling en dansoptreden in het unieke landschap van het Geografisch Arboretum van het Zoniënwoud. Afspraak om 14u en om 16u30 voor een wervelende namiddag in een magisch kader.

Natuur- en cultuurbeleving hebben veel met elkaar gemeen. In onze overstresste samenleving vormen ze mentale oases van rust, broodnodige rustpunten voor de “overbevraagde” levensstijl waarin velen van ons functioneren. Uit onderzoek blijkt dat natuur- en cultuurbeleving zeer gelijkaardige positieve gezondheidseffecten hebben: onze mentale en fysieke rust neemt toe, we ontkoppelen van korte-termijn bezorgdheden, stress- en piekergedrag nemen af, concentratievermogens nemen opnieuw toe, … Tijdens de coronacrisis werd die hang naar meer natuurbeleving nog sterker, en (her)vonden heel wat mensen de weg naar natuur en bos en de heilzame effecten ervan.

Dans in het Bos is uiteraard een artistiek project, maar we maken ook een kruisbestuiving van kennis, van doelgroepen, van ervaringen en belevingen tussen natuur(organisatie) en kunst(enaars). Al dansend wijst Tumbleweed ons publiek letterlijk en figuurlijk (terug) de weg naar het bos. En BOS+ verwelkomt de dansers en hun publiek in het bos, niet meteen het biotoop waar we ze verwachten. Hierdoor verfrist de natuurbeweging meteen ook de eigen blik op onze bossen en onze natuur.

Het bos vormt van begin tot einde een integraal onderdeel van de artistieke beleving: de voorstelling begint en eindigt letterlijk aan de bosrand.

Tumbleweed brengt 'The Gyre'

‘The Gyre’ is een dansduet dat geëvolueerd is vanuit één simpel idee: stappen. Vanuit die eenvoud leidt het ons geleidelijk en delicaat binnen in een werveling van tijd en worden we ons bewust van een compleet universum. Elke beweging, elke draai, drijft de twee dansers tot elkaar; hun lichamen worden één. De lijn die de ene van de andere onderscheidt, wankelt, vervaagt, en uiteindelijk verdwijnt ze.

Praktisch

De voorstellingen gaan door tijdens de Week van het Bos, op 17 en 18 oktober. Die laatste is ook de Dag van het Zoniënwoud. Afspraak om 14u en 16u30 t.o.v. GC de Bosuil (Witherendreef 1 in Jezus-Eik).

Elke voorstelling (wandeling + dans) duurt ca. 1 ¼ uur à 1,5 uur. 

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht!

Meer info en inschrijven

« Terug