#UnitedForANewNormal: samen bouwen aan een nieuwe wereld

b.pngzaterdag 04 juli 2020 08:43

Wie de ochtend van 4 juli langs de Kunstberg in Brussel liep, kon er niet naast kijken. Onderaan de trappen kwamen een 150-tal mensen samen in actie, met een duidelijke boodschap voor het leven na corona: “Wij willen een nieuw normaal!” 

De unieke coalitie, met vertegenwoordigers uit de klimaat-en milieubeweging, de armoedebeweging, de sociale sector en de vakbonden, kwam op initiatief van Greenpeace samen om hun stem te laten horen. Uiteraard hield iedereen zich netjes aan de gezondheids- en veiligh de leidsregels en werd er voldoende afstand bewaard. 

"We need a new normal”

De huidige Covid 19-crisis heeft de klimaat- en biodiversiteitscrisis niet doen verdwijnen en dat willen we luidop verkondigen. Bovendien zijn de armoede en de ongelijkheden die al in onze samenleving aanwezig waren, enkel toegenomen de afgelopen maanden. Wat vragen we nu concreet? Een gezonde planeet, een economie die mens en planeet op de eerste plaats zet, duurzame oplossingen voor iedereen, gelijke rechten en wereldwijde solidariteit. Dat willen we de politieke leiders van ons land in de oren knopen.

Voor de partners die samenkwamen in deze tijdelijke coalitie, onder het motto "United For A New Normal”, is het duidelijk: na de coronacrisis is een terugkeer naar normaal geen optie. De crisissituatie waar we ons nu doorheen spartelen, moet een wake-upcall zijn voor een wereld die gebaseerd is op meer solidariteit en meer veerkracht.

Sta je ook achter deze boodschap? Steun dan de petitie van Greenpeace door hun eisen voor de wereld van morgen te ondertekenen!

FB banner_latest_Tekengebied 1.png

De partners die deelnemen aan de actie zijn: 11.11.11., CNCD 11.11.11, Youth For Climate, Oxfam, Amnesty International, Rencontre Des Continents,  Agroecology in Action, FUGEA, Mouvement d’Action Paysanne, Le début des haricots, Groot ouders voor het Klimaat,Students For Climate, Climate Express, Quinoa / BAP, Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté, Ineos Will Fall, FIAN, BRAL, LEF, Grands Parents pour le Climat, Extinction Rebellion, Klimaatcoalitie, Réseau wallon de lutte contre la pauvreté, Bond Beter Leefmilieu, IEW, ACV-CSC, Make Noise For Climate, RWADE, Grandparents pour Climat, Coalition Climat, Belgian Anti-Poverty Network, ACV-CSC, ABVV, Réseau wallon pour l'accès durable à l'Energie, Rise for Climate, Do You Hear 2020, SOS Faim, State of the Arts, Vlaamse Jeugdraad, Klimaatzaak, Forum des Jeunes, Natuurpunt, Natuurvrienden, Zomer Zonder Vliegen, Arbeid & Milieu, Beweging.net, BOS+, deMens.Nu, Coalition Kaya, Climaxi, Ecokerk…

« Terug