Astertechnics en Streekmotor 23 maken spelen in het bos voor elk kind toegankelijk

Astertechnics.jpgmaandag 15 juni 2020 09:15

Astertechnics, een tech-vereniging voor jongeren uit Geraardsbergen, organiseert een crowdfundingsactie om gezelschapsspelen voortaan voor elk kind toegankelijk te maken. Het bedrijf wil via een oproep bij het publiek geld inzamelen voor de financiering van een origineel bosbordspel voor jongeren met een mentale beperking. Het ingezamelde bedrag wordt nadien verdubbeld door Streekmotor 23, Streekfonds van de regio Vlaamse Ardennen-Dender. Bezielers Patricia Vanslambrouck, Bea Nachtergaele en Carine Geenens kwamen met het idee, de 3D printers, vinyl-en laser-cutters uit hun Fablab zorgen voor de fabricage en Sjouke van der Pulst zorgt tot slot voor de aankleding met haar prachtige illustraties.

Astertechnics.jpg

Op de website van Streekmotor 23, het Streekfonds van de regio Vlaamse Ardennen-Dender, is voortaan ook het nieuwe project van Astertechnics te bewonderen. Steekmotor23 financiert in haar regio sociale initiatieven die op een andere manier moeilijk gefinancierd kunnen worden. Deze initiatieven moeten inspelen op een sociale nood, omgeving en het welzijn van inwoners bevorderen. Elke euro dat via crowdfunding voor het Astertechnics project ingezameld wordt, wordt door Streekmotor 23 verdubbeld. Beide partners willen zo elk hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van gelijke kansen voor elk kind.

Astertechnics staat bekend voor haar activiteiten, workshops en kampen rond technologie en wetenschap voor jongeren. Hoewel de organisatie van deze activiteiten steeds zo inclusief mogelijk verloopt, stelt de vereniging vast dat er toch bepaalde groepen uit de boot vallen. Een van die groepen zijn jongeren met een mentale beperking. Om hen voortaan ook meer te betrekken bij activiteiten en die kans ook te bieden aan andere verenigingen, bedacht de organisatie een bosbordspel. In dit op-maat-gemaakte spel gaat de jongere samen met een robotje op ontdekking in het bos.

Astertechnics 2.jpg

Voor de creatie van het spel doet Astertechnics deels beroep op haar eigen machines, maar zal door middel van crowdfunding ook geld vrijgemaakt worden voor zaken die nog niet in hun bezit zijn, zoals een vinylcutter en hitte pistool. De bedoeling is om het spel, nadat het volledig afgewerkt is, ook ter beschikking te stellen aan andere organisaties en scholen uit de regio.

Wil je graag meer weten over het project? Bekijk dan zeker het leuke filmpje over het project.

 

Wil je graag dit prachtige initiatief steunen? Dan kan dit nog tot eind juli via de website van Streekmotor 23: https://www.streekmotor23.be/project/27336

« Terug