Even terugplooien op jezelf; geniet van de natuur en de bossen in jouw directe omgeving

iStock-1131773069.jpgdinsdag 17 maart 2020 08:22

BOS+ heeft heel wat (Te) gekke bomenwandelingen, boswandelingen, bosfietstochten en mountainbike routes voor jou uitgestippeld. Die vind je hier

Onze routes zijn met zorg uitgestippeld, maar het is altijd mogelijk dat er iets verandert aan de wegen en paden van onze wandelingen. Als u iets aantreft dat niet langer klopt, dan zouden we het zeer appreciëren mocht u ons dat laten weten via info@bosplus.be, dan zetten wij dit zo snel mogelijk recht. Alvast bedankt.

BOS+ roept wel op om niet allen tezamen naar dezelfde bossen te trekken, maar ga eens op zoek naar andere mooie en onbekendere bossen in jouw nabije omgeving. Consulteer hier ook de natuurgebieden van het ANB in jouw buurt.

Minister Demir roept in een videoboodschap, samen met een van onze boswachters, de Vlaming op om ook in de natuur de opgelegde maatregelen door het crisiscentrum strikt na te leven.

Minister Demir stelt de volgende richtlijnen op scherp over hoe mensen op een verantwoorde manier naar onze bossen kunnen trekken zonder de effectiviteit van de broodnodige coronamaatregelen teniet te doen.

  • Ga wandelen in gezinsverband of alleen, vermijd wandelingen met grootouders of mensen uit de risicogroepen.
  • Als het te druk is in het bos of natuurgebied, zodat u de afstandsregels (minimaal 2 meter afstand van mensen die niet tot uw gezin behoren) niet strikt kan naleven, doet u er beter aan terug naar huis te keren en op een ander moment de natuur in te trekken.
  • Het is niet toegelaten kinderen te laten spelen op de eventueel aanwezige speeltuigen.
  • Blijf op de paden, het broedseizoen breekt aan en onze dieren hebben hun rust nodig.
  • Gelieve zich niet te begeven in bossen en natuurgebieden die publiek niet toegankelijk zijn.

« Terug