Ga mee op een avontuurlijke driedaagse trektocht; ervaringsleren in de Ardense bossen

Vilda_80062_Wandelen_in_de_Hoge_Venen_Yves_Adams_800_px_46358.jpgdinsdag 11 februari 2020 18:33

Tijdens het laatste weekend van de paasvakantie organiseren Wim, Daisy en Zynke i.s.m. BOS+ een avontuurlijke staptocht in de natuur voor twaalf deelnemers. "Het bos en de natuur vormen drie dagen lang onze habitat waarin we slapen, koken en samen zijn. We ontdoen ons van alle ballast en plooien ons terug op wat we écht nodig hebben. Zo gaan we in verbinding met de natuur en met elkaar," zegt Zynke Huysmans, een van de drie begeleiders van de staptocht. 

Praktisch: 

  • Voor wie? Iedereen (18+) met een open blik en goesting om 3 dagen de natuur in te trekken.
  • Deelnameprijs: 120 euro, eten inbegrepen.
  • Locatie: België, provincie Luxemburg - omgeving Saint-Hubert (bereikbaar met de trein, exacte locatie wordt later meegedeeld)
  • Data: Vrijdagochtend 17 tot zondagavond 19 april 2020 (laatste weekend van de paasvakantie)
  • Overnachting: in tenten op bivakplaatsen (je dient zelf tent en slaapgerei te voorzien)

Wat houdt ervaringsleren in de natuur juist in? 

Zynke Huysmans, begeleider van de trektocht: "Je kan het best vergelijken met een tocht naar binnen, naar onze eigen belevingswereld. Wat we samen beleven vormt de basis om naar onszelf te kijken. We nemen de tijd om bewust te ervaren wat de verschillende activiteiten met ons doen en we delen onze ervaringen in de groep. De trektocht brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging. Door uit je comfortzone te gaan, en ongekende soms spannende situaties te exploreren, vergroot je je veerkracht."

Wat is het doel van deze tocht?

"Met een open blik, in contrast met de natuur en met anderen, jezelf beter leren kennen. Hoe je reageert, wat je raakt, waar je grenzen liggen, wat je bewondert, ... - met die inzichten gaan we aan de slag. Door vertrouwd te raken met wat er allemaal in jezelf speelt, kom je tot zelfvertrouwen."

Naar waar zal jullie trektocht jullie leiden?

"We gaan op tocht; enkel het begin- en eindpunt ligt vast, daartussen is er ruimte om op verkenning te gaan. Wat wel vaststaat: het bos is onze enige echte gastheer." Schrijf je in

85260192_579249212807135_7738308479181389824_n.jpg

Het weekend wordt begeleid door Daisy, Wim en Zynke in het kader van de opleiding Adventure Education - Odisee.

https://www.odis

« Terug