“Ik wil bomen planten zodat mijn kind kan ademen”; heel wat warme acties voor meer bos

iStock-1058556764f.pngdonderdag 21 november 2019 15:53

“Ik plant bomen zodat mijn kind kan ademen”, zo luidt een quote uit de officiële promovideo van De Warmste Week 2019. Een gedachte waar we blijkbaar niet alleen bij BOS+ warm van worden. Al heel wat mensen hebben de boodschap ter harte genomen: al meer dan 20 acties werden geregistreerd ten voordele van het bos en haar bomen in Vlaanderen en de tropen.

Van een foto-of schilderijveiling tot een namiddag Braziliaanse percussie in de Leuvense winkelstraten, de activiteiten zijn zeer verschillend van aard. Hier een greep uit het diverse aanbod van warme acties voor meer en beter bos in Vlaanderen en de tropen:

'd Industrie Vlamt Door

Op 13 december organiseert Bourdeaud'hui 'd Industrie Vlamt Door, een afterwork party die zal doorgaan op de parking van Houtpunt in Geraardsbergen.

Waarom dit houtbedrijf voor een bosvereniging als goed doel kiest?

Bourdeaud'hui: "We wensen ons steentje bij te dragen, en doen dat door BOS+ te steunen. Dit om de reden dat we het behoud, beheer en de uitbreiding van de bossen heel belangrijk vinden. Niet onmiddellijk vanuit de gedachte dat we actief zijn in de houtsector, maar vooral omdat we vinden dat er meer aandacht moet zijn voor Moeder Natuur in haar totaliteit. Daarnaast komt extra aandacht voor onze natuur iedereen ten goede: de mensen van vandaag en morgen, dieren en planten."

Registreer hier uw warme actie voor BOS+

Veiling schilderij Compact Disk Dummies

Lennert en Janus van Compact Disk Dummies veilen het schilderij dat speciaal werd gemaakt als cover voor hun single 'Cry For Me'. Het unieke duoportret van de broers werd geschilderd door Deborah Nyst. Waarom deze twee jonge rockers BOS+ als hun goede doel hebben gekozen? “Omdat meer bomen en meer zuurstof een absolute must zijn”.

Fotograaf TIJL verkoopt landschapsfoto's op canvas; "Life is Wild!"

Als landschapsfotograaf wilt Tijl fotowerken verkopen op canvas. De opbrengst van de verkoop zal hij doneren aan de heropbouw van de Vlaamse bossen. “Ik ben zeker dat BOS+ Vlaanderen mij hierbij kan helpen”, zegt fotograaf TIJL. Op de vraag waarom hij voor BOS+ heeft gekozen zegt hij het volgende: "Ons huis staat in brand. En ik wil het blussen. Ook al is het met een emmertje. Als landschapsarchitect en landschapsfotograaf vind ik dat ALLE pijlen moeten wijzen richting een beter klimaat. En ik probeer het op een positieve opbouwende manier te doen. Ik wil daarom mijn emmertje bijdragen bij de heropbouw van onze groene longen."

De Madammen from Ipanema van Cirkus in Beweging

Niemand is veilig voor de ontwapenende charme van de Madammen. Met een lading Braziliaanse slaginstrumenten trommelen ze de zon in uw hart tevoorschijn. In flamboyant rood en zwart brengen ze een eigenzinnig repertoire dat swingt van plezier, waar het past in een vrolijke choreografie. Het mobiele percussieleger uit Leuven brengt al tien jaar vreugde in ieders leven.

Voor de Warmste Week zullen ze op 7 december tussen 14u en 16u te horen en te zien zijn in de Leuvense Winkelstraten.

Waarom de Madammen van Ipanema voor BOS+ kozen? "Omdat wij inzitten met het milieu en Cirkus in Beweging graag zijn boompje wilt bijdragen."

Registreer hier uw warme actie voor BOS+

« Terug