Natuur-EHBO en wild beauty: eetbare en helende planten uit het bos tijdens het bosbadweekend van BOS+

iStock-495371446.jpgdinsdag 01 oktober 2019

Het bos heeft de mens heel wat te bieden. We vinden er rust, of we krijgen er net de kans om erg actief te zijn. Er is ook heel wat materiaal te vinden om te leven en overleven. Redenen genoeg genoeg dus om met BOS+ een weekend het bos in te trekken. 

Tijdens het Bosbadweekend willen we de deelnemers een weekend helemaal onderdompelen in het bos en haar (ver)diensten, met focus op de nauwe link tussen het bos en onze mentale en/of fysieke gezondheid. Zo kom je met opgeladen batterijen en heel wat nieuwe ideeën en verhalen terug thuis. Heeft het gezondheidseffect van bos en natuur jou altijd al kunnen boeien en wil je graag meer weten, voor eigen gebruik of om er zelf ook mensen mee te helpen? Dan is het Bosbadweekend zeker iets voor jou.

Praktisch

Van vrijdagavond 18 oktober tot zondag 20 oktober 2019 trekken we ons terug in het bos. Het BosBadWeekend is er voor volwassenen die al een zekere interesse hebben in het bos en wat het ons biedt, maar er graag nog meer uithalen. Er worden vier uiteenlopende themaworkshops aangeboden, daar kies je er drie uit. Op zaterdagvoor- en namiddag en zondagvoormiddag word je telkens in kleine groep gedurende één halve dag ondergedompeld in één van de gekozen thema’s door een ervaren bos & gezondheidsgids.

De focus ligt op ontspannen en op connecteren met het bos, maar ook op bijleren. Zo kan je bij thuiskomst zelf aan de slag met wat je leerde. Tussendoor leren we mekaar kennen en natuurlijk is er ook tijd om te genieten van de mooie omgeving.

De omkadering van het weekend gebeurt door BOS+ en CM. CM trekt resoluut de kaart van gezondheidsfonds en wil zich engageren voor de gezondheid en het welzijn van alle mensen. Vanuit deze visie ondersteunen ze graag medisch-sociale initiatieven. Hier sluit het concept van het BosBadWeekend dan ook perfect bij aan.

Meer info

Op het menu:

Bosbaden met Katriina Kilpi en An Tilman

Hun Metsämieli-wandelingen bieden een shortcut naar ontspanning, stressvermindering, verfrissing en zelfbewustzijn.

Rewilding en bushcraft-technieken met Bert Poffé

Tips & tricks om de natuur én je ongetemde, wilde en natuurlijke ik opnieuw een plaats te geven in je dagelijks leven. 

Natuur-EHBO en wild beauty met Kiki Nardiz

Op zoek naar eetbare en helende planten in het bos.

Relaxatie en ontspanning in het bos met Annelies Carpentier en Jennifer Desmet

Wat is stress? Je gaat aan de slag met een aantal ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken en elementen uit de mindfulness… in een omgeving die zich daar helemaal toe leent, nl. het bos.

Ik schrijf me in

Coverfoto: Vilda Lars Soerink

Foto's in artikel: Bart Carlier

« Terug