Op schattenjacht met de klas

IMG_3318.jpgvrijdag 06 september 2019

Zin om met je klas een jaar lang rond biodiversiteit en natuur te werken? De schatkist van de natuur helpt je op weg!

Biodiversiteit, het lijkt op het eerste zicht geen makkelijk thema voor de lagere school. Dankzij dit educatief traject kan elke klas er op een originele en leuke manier mee aan de slag gaan. En dat allemaal gratis en voor niks! 

Er is misschien niet veel natuur terug te vinden op de speelplaats, ze is dichterbij dan je denkt! Gewapend met natuurfiches ga je met de klas op verkenning naar alle natuurschatten uit de buurt. Zo leren de kinderen een hoop nieuwe dier- en plantensoorten kennen én maken ze er een echte schatkaart van. Daar blijft het niet bij! We dagen alle klassen uit om ook zelf hun steentje bij te dragen en de natuur te helpen. Hoeveel tijd je er precies in steekt, kies je als leerkracht natuurlijk helemaal zelf. Wij voorzien enkele kennistesten, natuurfiches en een toffe workshop als afsluiter. 

Meer weten?

Op de projectpagina vind je meer info en enkele documenten. Voor getuigenissen van de vorige jaren en enkele leuke foto's kan je terecht op de site van exposure.

Dit project is onderdeel van een groter, internationaal project dat wordt ondersteund door the Foundation for Environmental Education (FEE). Toyota Fund for Europe zorgt er bovendien voor dat we al enkele jaren op schattenjacht kunnen gaan. Zij steunen allerlei acties die werken rond bewustmaking van milieuthema's en een positieve verandering teweeg brengen.

Interesse?

Mail dan naar sanne.baeten@bosplus.be of bel 09 264 90 57. Ook voor vragen of bijkomende info kan je steeds bij Sanne terecht.

« Terug