13 oktober - Bezoek aan bosreservaat Bellebargiebos in Kaprijke - Waarschoot

promobezoekbosreservaten2.JPGmaandag 19 augustus 2019 16:41

De bosreservaten in Vlaanderen bedekken meer dan 3000 hectare. Als je interesse hebt in spontane dynamieken in bossen dan zijn ze deze grotendeels onbeheerde bossen de place to be! Uiteraard leveren deze bossen ook pareltjes op waar heel wat moois valt te ontdekken: Europese topnatuur in Vlaanderen!

Ieder jaar probeert BOS+ er eentje te bezoeken. Dit jaar is het Bellebargiebos aan de beurt. Het Bellebargiebos (76 hectare) is het kleinere broertje van nabijgelegen provinciedomein Het Leen (235 hectare), tot het eind van de 18e eeuw maakten beiden deel uit van een veel groter aaneengesloten bos. Dé expert op vlak van bosreservaten, Kris Vandekerkhove van het Instituut voor Bos- en Natuuronderzoek (INBO) is gids van dienst en zal ons meer vertellen over de interessante geschiedenis en veel andere aspecten van het Bellebargiebos, o.a. de monumentale eiken zijn er de moeite waard. Uiteraard is aangepast schoeisel aan te raden.

 We spreken op zondag 13 oktober af om 14u op de parking langs de Tragelstraat, vlak aan Camping Malpertuus. Rond 17u zijn we daar terug. Inschrijven is gratis maar verplicht en kan hieronder. Meer info kan je krijgen bij Sander.Vandaele@bosplus.be / 09/264.90.55.

 Opgelet: de excursie is gratis maar inschrijven is noodzakelijk

Inschrijven

« Terug