Nocturne Generous Nature

maandag 15 april 2019 12:04

Een meer duurzame wereld, is die maakbaar? Dat was de vraag die BOS+ twee jaar geleden voorlegde aan de Vlaamse designsector. Het werd de start van Maakbaar, een project dat onderzocht hoe design kan bijdragen aan de transitie naar een duurzame mondiale samenleving. Op woensdag 5 juni wordt dit traject afgesloten met een netwerknamiddag en een feestelijke nocturne van de slottentoonstelling 'Belgian Design: Generous Nature' in Gent.

banner_nocturneGent.jpg


Nocturne Generous Nature
 

5 juni, 18u – 20u, Design Museum Gent (Jan Breydelstraat 5) 

Belgian Design: Generous Nature’ toont de rol van de designsector in de transitie naar een duurzame mondiale samenleving. Ze bundelt de resultaten van drie Belgische trajecten, met aan de Vlaamse kant het project Maakbaar. Maakbaar is een initiatief van de ngo BOS+, dat de designsector wil sensibiliseren en activeren rond sociaal, economisch en ecologisch duurzaam design. Samen met Flanders DC, de OVAM en Design Museum Gent werden ontwerpers en studenten twee jaar lang ondersteund om duurzaamheid een centrale plaats te geven in het ontwerp en de realisatie van hun producten.  

Deze avondopening biedt een feestelijke afsluiter voor het project en nodigt het grote publiek uit om kennis te maken met de resultaten én hun bedenkers. Op het programma staan een korte terugblik door de organisatoren, een receptie en een bezoek aan de tentoonstelling ‘Belgian Design: Generous Nature’ in aanwezigheid van de deelnemende ontwerpers.  


Registreren
 

Gratis toegang, maar registratie verplichthttps://tinyurl.com/yy2rw2d4  


Partners: BOS+, Design Museum Gent, Flanders DC en de OVAM.  
Met steun van de Vlaamse en federale overheid en de provincie Oost-Vlaanderen. 

« Terug