7 mei 2019 - Populierenexcursie Vlaamse Ardennen

file-21.jpeg

© Bert De Somviele

woensdag 10 april 2019 15:48

Voor iedereen die geïnteresseerd is in populieren in de Vlaamse Ardennen! Een warme uitnodiging om deel te nemen aan een excursie over enerzijds de houtverwerking van populier en anderzijds de rol van populieren bij ecologische bosuitbreiding.

De Vlaamse Ardennen zijn niet alleen bekend van de Ronde van Vlaanderen, maar ook omwille van hun typerend landschap met getuigenheuvels, landbouw en bossen. Sinds de 18de en 19de eeuw zijn populieren er niet meer uit weg te denken. Heel wat van deze populierenbossen werden aangelegd voor houtproductie. Maar wat gebeurt er met dat populierenhout? Op 7 mei in de namiddag komt u er alles over te weten en bezoeken we D.D.S. Kistenfabriek te Oudenaarde, de enige plek in Vlaanderen waar nog afrolfineer wordt gemaakt uit populier. Hierna gaan we terug naar de oorsprong van het hout: het bos. Meer nog, we gaan terug naar de oorsprong van nieuwe bossen. Populieren zijn immers ecologisch erg geschikt voor bosuitbreiding. Luc De Keersmaeker, bosexpert bij het INBO, vertelt er ons alles over tijdens een rondleiding langsheen populierenbossen van diverse leeftijden in Zwalm.

Deze excursie kadert in het LEADER-project Populier van Hier, een project met steun van ELFPO. Zij is gratis voor alle geïnteresseerden, maar inschrijven is noodzakelijk. De excursie zal doorgaan van 14u t.e.m. 17u30. Verdere praktische informatie ontvangt u na inschrijving.

Inschrijven

Opgelet, de plaatsen zijn beperkt!

« Terug