Netwerknamiddag Duurzaam Design

maandag 15 april 2019 09:00

Een meer duurzame wereld, is die maakbaar? Dat was de vraag die BOS+ twee jaar geleden voorlegde aan de Vlaamse designsector. Het werd de start van Maakbaar, een project dat onderzocht hoe design kan bijdragen aan de transitie naar een duurzame mondiale samenleving. Op woensdag 5 juni wordt dit traject afgesloten met een netwerknamiddag en een feestelijke nocturne van de slottentoonstelling 'Belgian Design: Generous Nature' in Gent.

banner_NMgent.jpg

Netwerknamiddag Duurzaam Design
5 juni, 14u – 18u, locatie ‘Madonna’ (Poel 7)

Deze netwerk- en inspiratienamiddag vormt het sluitstuk van Maakbaar, een project van BOS+ in samenwerking met Flanders DC, de OVAM en Design Museum Gent. Maakbaar richtte zich op de rol van de ontwerpsector in de transitie naar een duurzame mondiale samenleving. Twee jaar lang werden ontwerpers en studenten ondersteund om duurzaamheid een centrale plaats te geven in het ontwerp en de realisatie van hun producten. De resultaten daarvan werden gebundeld in de tentoonstelling Belgian Design: Generous Nature, eerder te zien op de Milan Design Week en vanaf 16 mei in Design Museum Gent.  

De afloop van dit project biedt ook een kans om vooruit te kijken. Welke plaats heeft duurzaamheid vandaag in de Vlaamse designsector en welke kansen zijn er voor de toekomst? Hoe maken we van verantwoord ontwerpen en produceren niet alleen een positief verhaal, maar ook de norm?  

Een namiddag vol inspirerende lezingen, gesprekken en kansen tot netwerking met andere geëngageerde designers en ondernemers. Met inspirerende talks van Belgische pioniers in duurzaam design: circulair ondernemer Tom Duhoux (HNST jeans, Blue Box) en activist designer Annelys Devet (Disarming Design from Palestine, Sandberg Instituut Amsterdam), een panelgesprek over de toekomst van (duurzaam) design in Vlaanderen en een rondleiding in de tentoonstelling Belgian Design: Generous Nature met en door de deelnemende ontwerpers. 

Programma

14u – 17u  

  • welkom 
  • inspirerende talks van Belgische pioniers in duurzaam design 
    - circulair ondernemer Tom Duhoux (HNST jeans, Blue Box) 
    - activist designer Annelys Devet (Disarming Design from Palestine, Sandberg Instituut Amsterdam)  
  • paneldiscussie rond de toekomst van (duurzaam) design in Vlaanderen  
  • netwerking  

17u - 18u 

  • korte voorstelling van de ontwerpers op Generous Nature
  • bezoek aan de tentoonstelling Belgian Design: Generous Nature met de deelnemende ontwerpers  

Registreren

Gratis toegang, maar de plaatsen zijn beperkt. Registratie verplicht via deze link: http://tinyurl.com/yyx4x6cq

Partners: Design Museum Gent, Flanders DC, OVAM.
Met steun van de Vlaamse en federale overheid en de provincie Oost-Vlaanderen.   

« Terug